databekabeling

Databekabeling

Wilt u nieuwe databekabeling laten aanleggen in uw woning? Of wilt u een netwerkkabel vernieuwen in uw bedrijfspand? Een elektricien is u graag van dienst. U wordt snel geholpen en bent verzekerd van een hoge kwaliteit. Op deze pagina vertellen we u meer over een de voordelen van het trekken van een netwerkkabel en de mogelijkheden.

Schakel een vakman in voor de databekabeling. U vraagt prijsoffertes eenvoudig en snel aan via het offerteformulier. Vergelijk de aanbiedingen van bedrijven bij u in de buurt op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste specialist!

Wat is databekabeling?

Via databekabeling worden gegevens verzonden tussen elektrische apparaten zoals computers. Netwerken bestaan uit kabels en verdeelpunten. In een bedrijf worden bijvoorbeeld de werkplekken verbonden met een verdeelpunt. Zo maken ze weer onderdeel uit van het datanetwerk. Thuis bestaat bekabeling uit het verbinden van de computer, router, tv en telefoon met het net. Interactieve tv of een goede internetverbinding zijn afhankelijk van een stabiel en betrouwbaar thuisnetwerk. Ook domotica, een alarmsysteem en de wifi is een onderdeel en heeft databekabeling nodig. Een goede databekabeling is tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven en voor particulieren.

Het belang van een goed datanetwerk

Datanetwerken zijn belangrijk voor de werking van een computer, televisie en andere apparaten. Elk huishouden en bedrijf heeft te maken met datanetwerken. In huis plaatst u bijvoorbeeld de tv, computer, internet of andere apparaten aan op het thuisnetwerk. Aan databekabeling voor bedrijven worden andere eisen gesteld. Snelheid, betrouwbaarheid, een hoge bandbreedte en goede afscherming zijn dan van belang. Een glasvezelkabel zorgt voor een goede gegevensoverdracht, hierdoor kan iedereen gebruik maken van snel internet. Zonder een glasvezelkabel of andere kabel werken de apparaten bijvoorbeeld minder goed en heeft u te maken met langzaam internet.
Databekabeling aanleggen

Schakel altijd een elektricien in voor de aanleg van bekabeling of het trekken van een glasvezelkabel. Als de bekabeling niet op de juiste manier aangesloten is, werkt het thuis- of bedrijfsnetwerk niet goed en is er kans op een storing. De elektricien gebruikt CAT5e, CAT6 en CAT7 kabels of UTP-kabels. Dit is afhankelijk van de toepassing. Een CAT7 netwerkkabel vervoert sneller data dan een CAT5e netwerkkabel. De elektricien bekijkt eerst of er bestaande buizen zijn die hij kan gebruiken voor het trekken van de kabels, of dat hij nieuwe leidingen moet aanleggen. Voor het trekken van de kabels gebruikt de vakman bijvoorbeeld trekveren. Na de aanleg van de datakabels wordt alles afgewerkt en aangesloten op het netwerk.


aanleggen netwerkkabelOp zoek naar een ervaren elektricien voor databekabeling?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes
Kosten databekabeling

De kosten voor het leggen van een nieuwe datakabel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Kunnen de bestaande leidingen in uw woning gebruikt worden? Of moeten er nieuwe leidingen aangelegd worden? In het eerste geval zijn de prijzen lager, dan wanneer er een nieuwe leiding gelegd moet worden. Het trekken van een netwerkkabel door een loze leiding kost gemiddeld €60,- tot €80,-. Elke volgende netwerkkabel is goedkoper.

Wilt u ook uw oude netwerkkabel verwijderen? Dan moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €10,- tot €15,-. Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.

Tabel: prijzen bekabeling

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Eerste kabel door loze leiding trekken €60,- tot €80,-
Elke volgende kabel €40,- tot €60,-
Wandcontactdoos plaatsen €30,- tot €40,-
Meerprijs oude kabel verwijderen €10,- tot €15,-

**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen per elektricien.
Bestaand datanetwerk verbeteren

Tegenwoordig worden er steeds meer apparaten aangesloten op een wifi-netwerk. Telefonie, computer en tv werken bijvoorbeeld op de wifi, maar ook het alarmsysteem, de rolluiken en de verlichting. Toch blijft een datanetwerk belangrijk. Een wifi-netwerk werkt bijvoorbeeld niet zonder goede bekabeling, maar ook het domoticasysteem heeft een goed datanetwerk nodig. Werkt u bestaande datanetwerk niet? Is het internet erg langzaam? Of heeft u een tweede router nodig om ook te beschikken over wifi op zolder? Schakel dan een installateur in om uw bestaande netwerk te verbeteren voor meer gebruiksgemak.


verbeteren datanetwerkZelf doen of elektricien inschakelen?

Wilt u uw thuisnetwerk verbeteren met een glasvezelkabel? Of nieuwe databekabeling aanleggen? Het is verstandig om een monteur of elektricien in te schakelen en deze klus niet zelf te doen. Het aanleggen van databekabeling is niet eenvoudig en het is belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt. De elektriciens hebben veel ervaring en vakkennis en zorgen ervoor dat de kabels niet beschadigen tijdens het trekken met een trekveer. Zijn er nieuwe leidingen nodig? Dat is ook geen enkel probleem. Wanneer de aanleg niet op de juiste manier gebeurd is de kans groot op een storing. Of uw netwerk werkt helemaal niet meer. Daarnaast hoeft u geen speciaal gereedschap aan te schaffen.

Voor bedrijven en particulieren

Voor particulieren bestaat het thuisnetwerk vaak uit een domoticasysteem, computer, tv en telefoon. Aan de datakabeling voor bedrijven worden echter andere eisen gesteld. Vaak worden er veel meer computers op het netwerk aangesloten. U wilt natuurlijk dat elke computer beschikt over snel internet. Een bedrijfsnetwerk bestaat uit vele datakabels en verdeelpunten. Deze komen allemaal samen in een centrale locatie in het gebouw. De verdeelpunten worden bijvoorbeeld verbonden met éen glasvezelkabel voor een extra snelle data-overdracht. Laat u adviseren door een specialist om het soort netwerkkabels te bepalen en het type netwerk zoals CAT5e, CAT5 of CAT7.

prijzen databekabeling

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u een nieuwe netwerkkabel in uw woning aan laten leggen door een elektricien? Wilt u uw bestaande datanetwerk verbeteren met nieuwe databekabeling? Of heeft u een bedrijf en wilt u een bedrijfsnetwerk laten aanleggen? Schakel dan een technicus in voor de aanleg, het trekken van een netwerkkabel en vernieuwen van netwerkbekabeling. Door offertes te vergelijken bespaart u aanzienlijk op de kosten. Vraag daarom gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan via het offerteformulier. U ontvangt spoedig meerdere aanbiedingen van bedrijven bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes met scherpe prijzen en kies de beste elektricien.
Gratis offertes vergelijken