elektricien

Elektricien

Voor elektriciteitswerken in en rond het huis heeft u de hulp van een elektricien nodig. Elektriciens voeren verschillende werkzaamheden uit. Het aanleggen van elektriciteit, het vervangen van de zekeringenkast of het verplaatsen van stopcontacten: niets is te gek. Op zoek naar een goedkope elektricien in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes in uw mailbox. Vergelijk de verschillende elektriciens en bespaar zo tot wel 40% op de prijs van de elektricien! Op deze pagina leest u wat een elektrieker is en welke werkzaamheden elektriekers uitvoeren. Ook krijgt u tips voor het vinden van een erkende elektricien!Wat is een elektricien?

Een elektricien is een vakman die zich richt op elektrische installaties, zoals onder andere de meterkast, stopcontacten en verlichting. Het is belangrijk om voor dergelijke elektriciteitswerken een gecertificeerd elektricien in te schakelen, omdat de werkzaamheden risicovol zijn. Een elektricien beschikt over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om al uw elektriciteitswerken succesvol af te ronden.

Wat doet een elektricien?

Een erkende elektricien houdt zich bezig met verschillende taken. De meest voorkomende werkzaamheden zijn onder andere:

 • Meterkast verzwaren
 • Stopcontacten plaatsen
 • (Tuin)Verlichting installeren

 • Elektriciteit aanleggen
 • Elektra renoveren
 • Keuringen uitvoeren


Voordelen inschakelen erkende elektricien

Het is altijd slim om een elektricien in te schakelen voor de elektrische werkzaamheden in en rond het huis. Allereerst omdat het werken met elektriciteit heel gevaarlijk kan zijn: zeker als u geen ervaring heeft. Een erkende elektricien weet hoe hij veilig werkt, waardoor er geen risico’s zijn. Bovendien weet u zeker dat de installatie ook veilig werkt, waardoor er geen brandgevaar is.

De grootste voordelen op een rij:

 • U bent verzekerd van een veilige installatie.
 • De werkzaamheden zijn snel afgerond.

 • U hoeft zelf geen materialen en gereedschappen aan te schaffen.
 • Zo bespaart u uzelf veel waardevolle tijd en energie.


kosten elektricien

Wat kost een elektricien?

De prijs van elektriekers verschilt per vakman. Een beginnend elektricien vraagt doorgaans een uurtarief vanaf gemiddeld €25,-. Hoe meer ervaring de elektriciens hebben, des te hoger het uurloon van de elektricien.

Een elektricien met gemiddelde ervaring vraagt een uurtarief van ongeveer €30,- tot €35,-. Kiest u voor een erkende elektricien, dan liggen de kosten nog iets hoger. Gemiddeld tussen de €40,- tot €50,- per uur.

We raden u in ieder geval aan te kiezen voor een gecertificeerd elektricien: alleen dan bent u verzekerd van een veilige installatie. Een elektricien die zwart werkt biedt vaak geen garanties en u weet u niet zeker of de kwaliteit net zo goed is.

Prijs elektricien

Type elektrieker Uurtarief*
Beginnende elektricien Vanaf €25,-
Elektricien met gemiddelde ervaring Tussen €30,- en €35,-
Erkende elektricien Tussen €40,- en €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor elektriciens in de buurt. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Meer informatie over prijzen van elektriekers.Elektricien inschakelen? Bespaar op de kosten!

Vergelijk offertes en kies de elektrieker met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijkenWat doet een elektricien?

Een elektricien voert veel verschillende werkzaamheden uit: het keuren van elektrische installaties, elektriciteit aanleggen en het aansluiten van (tuin)verlichting of nieuwe stopcontacten.

Hoeveel het elektriciteitswerk u kost, is volledig afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Grote elektriciteitswerken, zoals de aanleg van elektriciteit of het aansluiten van domotica is vaak duurder dan het installeren van verlichting of een nieuw stopcontact.

Een aantal veelvoorkomende elektriciteitswerken zijn:

 • Algemene elektriciteitswerken
 • Kleine elektriciteitswerken
 • Groot elektriciteitswerk

Algemene elektriciteitswerken

Algemene elektriciteitswerken is een heel groot begrip, waar heel veel werkzaamheden onder vallen. Denk bijvoorbeeld aan het verzwaren van de meterkast of het renoveren van de elektra in huis. Ook het uitvoeren van een elektrische keuring valt onder ‘algemeen elektriciteitswerk’.

Is een elektrische keuring verplicht?

Bij elektrische installaties van na oktober 1981 moet u uw elektrische installatie elke 25 jaar laten keuren. Ook als u de installatie laat verzwaren of uitbreiden moet u een elektriciteitskeuring laten uitvoeren. Komt de installatie niet door de keuring? Dan krijgt u de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren voor u een herkeuring aanvraagt.

Kleine elektriciteitswerken

Het aansluiten van een stopcontact, een lamp ophangen: er zijn heel veel kleine elektriciteitswerken in en rond het huis waarvoor de hulp van elektriciens goed van pas komt. Zonder ervaring is het niet mogelijk om deze elektriciteitswerken uit te voeren. U wilt voorkomen dat u uzelf bezeerd, en dat risico is bij elektriciteitswerk nu eenmaal altijd aanwezig.

Denk bij kleine werkzaamheden aan:

 • Stopcontact plaatsen
 • Lamp aansluiten
 • Deurbel installeren
 • Elektrische schema’s opstellen
 • Zekeringkast verplaatsen

Groot elektriciteitswerk

Natuurlijk zijn elektriciens ook in te schakelen voor grote werkzaamheden. Denk hierbij onder andere aan het vernieuwen en renoveren van elektriciteit. Dit is nodig als de elektriciteit flink verouderd is. Door de elektra in huis te renoveren of vernieuwen vermindert u het brandgevaar in huis.

Een andere grote taak is het aansluiten van domotica. Dit maakt het mogelijk om alledaagse handelingen te automatiseren. Het licht aandoen, bijvoorbeeld, of het openen van de gordijnen. Ook het aanleggen van elektra in nieuwe huizen behoort tot de grote elektriciteitswerken.

elektrieker inschakelen

Elektricien met spoed?

Kortsluiting of is de stroom uitgevallen? Dan kunt u met spoed een elektricien inschakelen. Hij spoort de oorzaak van de kortsluiting zo snel mogelijk op, en verhelpt deze. Zo heeft u zo spoedig mogelijk weer stroom in huis.

Bij stroomstoring is het niet altijd noodzakelijk om met spoed een elektricien in te schakelen. Als de oorzaak buiten uw huis ligt, dan is het aan de netbeheerder om deze storing op te lossen. Geef aan uw energieleverancier dat er een storing is en wacht rustig af tot de stroom weer terugkeert.

Tips voor het kiezen van een elektrieker

Zo vindt u betrouwbare elektriciens in uw regio:

 • Kies voor een erkende elektricien. Erkende elektriekers bieden altijd meer garanties en u weet zeker dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd.
 • Kijk naar de specialisatie van de elektriekers: als u op zoek bent naar een elektrieker voor een groot project, kies dan niet voor een elektricien die ervaren is in kleine elektriciteitswerken. Wilt u domotica installeren, dan is het ook slim om te kiezen voor iemand die hierin ervaren is.
 • Vergelijk offertes: kies zelf de elektricien met de beste offerte en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Erkende elektricien of niet?

We raden u altijd aan om te kiezen voor erkende of gecertificeerde elektriekers. Waarom? Omdat een erkende elektricien beschikt over de juiste diploma’s. Kies je voor een niet-erkende elektricien, dan heeft hij niet deze opleidingen gevolgd. Dit brengt verschillende veiligheids-risico’s met zich mee.

Stel dat er na de werkzaamheden van een niet-erkende elektricien een ongeluk gebeurt. In dat geval keert de verzekering in ieder geval niets uit: schakel daarom altijd de hulp in van een erkende elektrieker.

Keurmerken

Een keurmerk geeft een beeld van de kwaliteiten van de elektriekers. Om een keurmerk te krijgen, worden elektriciens namelijk getoetst op bijvoorbeeld kwaliteit of klantvriendelijkheid. Alleen als de elektriekers voldoen aan strenge kwaliteitseisen krijgen ze een keurmerk. Dit maakt het voor u makkelijker om een ervaren en betrouwbaar elektrieker te vinden!

Een andere manier om zeker te zijn dat een vakman voldoet aan alle eisen, is door de bekwaamheid te controleren in de Kruispuntbank van Ondernemingen.

Garantie

Naast het vergelijken van de prijzen, raden we u altijd aan om te kijken naar de garantievoorwaarden. Krijgt u garantie? En welke voorwaarden gelden er? Goedkoop is vaak duurkoop, en een goede garantie is ook erg belangrijk. Stel dat u elektriciteit laat aanleggen, maar dit daarna niet door de elektrische keuring komt. Met een goede garantie komt de elektricien weer bij u langs om de nodige aanpassingen te doen, zonder extra kosten. Kiest u voor een elektrieker die geen goede garantie aanbiedt, dan zijn de kosten voor deze aanpassingen voor uzelf.

Gespecialiseerd installatiebedrijf nodig?

In veel gevallen voldoet het inschakelen van een algemeen elektricien. Bijvoorbeeld als u elektra wilt aanleggen of als u tuinverlichting wilt aansluiten.

Maar voor andere werken is het juist slim om de hulp van een gespecialiseerd elektricien in te schakelen. Bijvoorbeeld als u de elektra in een bedrijvenpand wilt aanleggen. Elektra in industriële panden is veel zwaarder dan in woonhuizen, en vereist daarom de juiste kennis en ervaring. Voor sommige andere grote elektriciteitswerken is het ook slim om een gespecialiseerde elektrieker in te huren: bijvoorbeeld voor het installeren van domotica of een beveiligingssysteem. U wilt natuurlijk dat dit goed werkt!

Elektricien in de buurt

We raden u altijd aan te kiezen voor een elektricien bij u in de buurt. Waarom? Elektriciens vragen vaak voorrijkosten. Dit zijn kosten die u betaalt nog voordat de elektriciens aan het werk zijn geweest. De hoogte van deze voorrijkosten verschilt per bedrijf, maar liggen meestal rond de €0,30 tot €0,50 per kilometer.

In veel gevallen brengen elektriciens binnen een bepaald aantal kilometers geen of lage voorrijkosten in rekening. Hierdoor bespaart u uiteindelijk op de kosten!

elektricien offerte

Offerte elektricien: waarop letten?

Het vergelijken van offertes is een goede manier om een betrouwbare en goedkope elektricien te vinden. Wel raden we u aan om de tijd te nemen voor het vergelijken. Kijk eens waar de prijs op gebaseerd is, en of dit een vast tarief of uurtarief is. Kijk ook naar de materialen die de elektricien gebruikt: zijn dit A-merken of gaat het om het huismerk? En wat vindt u hierin belangrijk?

Gaat u offertes vergelijken? Let dan hier op:

 • Waar is de prijs op gebaseerd?
 • Welke materialen gebruikt de elektricien?
 • Hoe zijn de garantievoorwaarden?
 • Is het een vast tarief of een uurtarief?
 • Gaat het om een totaalprijs of komen er nog bijkomende kosten bij?


Start de gratis offerteaanvraag!


Goedkope elektricien gezocht? Bespaar op de kosten!

Een goede elektricien hoeft niet duur te zijn. Er zijn gelukkig verschillende manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Kies voor goedkope materialen en schakel elektriciens bij u uit de buurt in. Zo bespaart u op de voorrijkosten en houdt u de kosten laag! Een andere tip is om meerdere werkzaamheden te combineren: hoe groter de klus, des te lager de prijs per uur.

Elektricien gezocht? Zo bespaart u op de kosten:

 • Kies een elektrieker in de buurt en bespaar op voorrijkosten.
 • Combineer meerdere werkzaamheden: dit is uiteindelijk goedkoper.
 • Schakel samen met uw buren één elektriciteitsbedrijf in en regel een kwantumkorting.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere vakmannen en bespaar!

Meer weten over het vinden van een voordelige elektricien? U leest het op de pagina elektricien gezocht.

elektricien gezocht

Elektricien nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw elektriciteit vernieuwen, verzwaren of aanleggen? Schakel een erkend elektricien in! Vergelijk meerdere offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs. Ook een elektricien nodig?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk de scherp geprijsde offertes in uw mailbox. Kies zelf de vakman met het beste aanbod. En geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast! Start daarom vandaag nog met vergelijken en bespaar!


Gratis offertes vergelijken


Gratis offertes vergelijken