elektricien in Gent

Elektricien Gent

Wilt u elektriciteitswerken laten uitvoeren door een erkend elektricien uit Gent? Of heeft u net een nieuwbouwwoning aangeschaft? Dan is de hulp van een ervaren elektrieker zeer welkom. Door elektriciens in te schakelen bent u verzekerd van kwaliteit en veiligheid. Meer weten over de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan gratis en vrijblijvend offertes van elektriciens uit uw regio. Vergelijk deze offertes en bespaar! Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden zoals het leggen van elektra, een keuring of andere algemene elektriciteitswerken. Uiteraard vindt u ook meer informatie over de kostprijzen en het uurtarief van een elektricien.

Elektricien gezocht? Vergelijk offertes & bespaar!

 • Vind een geschikte elektricien in Gent
 • Vergelijk eenvoudig offertes van elektriciens in de buurt
 • Offertes aanvragen, zonder enige verplichting


Welke elektriciteitswerken in Gent?

De elektriciens uit Gent staan voor u klaar voor alle algemene elektriciteitswerken. Of dat nu een grote klus is zoals het renoveren van de elektra of het verplaatsen van de meterkast, of kleine elektriciteitswerken zoals het aansluiten van een stopcontact of extra aardlekschakelaar.

Elektriciens hebben veel ervaring en vakkennis. U bent met elektriciens verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast geven ze u graag deskundig advies. De elektriciens uit ons netwerk beschikken over de benodigde diploma’s en leveren altijd goede service.

Voorbeelden van elektriciteitswerken:

 • Renovatiewerken en herstellingen.
 • Kleine en algemene elektriciteitswerken.
 • Vervangen en uitbreiden van de meterkast.

 • Leggen van elektriciteitskabels.
 • Beveiliging en automatisatie.
 • Aansluiten van o.a. lampen en domotica.


Navigeer op deze pagina naar:Wat kost een elektricien?

Wilt u een elektricien in Gent inschakelen voor het leggen van elektriciteit? U wilt dan vast graag weten welk uurloon elektriciens hanteren. Het uurtarief wordt voornamelijk bepaald door de ervaring van de elektrieker. Een zeer ervaren elektrieker is met een uurloon van tussen €40,- en €50,- duurder dan een beginnend elektricien. Voor een beginnend elektricien betaalt u een uurloon vanaf €25,-.

Waar moet u verder rekening mee houden?

Naast het uurloon rekenen elektriciens ook voorrijkosten en kosten voor het benodigde materiaal. Bij een grote renovatie is het verstandig om in plaats van een uurloon vooraf een vaste totaalprijs af te spreken.

Uurtarief elektricien: 2024

Arbeidsloon 2024* Hoeveel ervaring?
Vanaf €25,- per uur Beginnend elektricien
Tussen €30,- en €35,- per uur Elektricien met gemiddelde ervaring
Tussen €40,- en €50,- per uur Zeer ervaren elektrieker

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar het exacte tarief? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Lees hier meer over de prijzen van elektriekers.Besparen op de kosten van de elektricien?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijkenelektriciteit laten vernieuwen Gent

Een elektrieker voor renovatie en herstellingen

Wilt u uw elektriciteit laten vernieuwen of zelfs geheel vervangen? Of is er snel een herstelling aan uw zekeringskast nodig? Een elektrieker uit Gent begint met een veiligheidsinspectie. Hij controleert bijvoorbeeld de aarding, de aardingspen, de aardlekschakelaar en de bedrading.

Wat houdt een renovatie nog meer in?

De elektricien maakt de installatie klaar voor de toekomst door nieuwe kabels aan te leggen, stopcontacten te vervangen of onderdelen in de zekeringskast te vernieuwen. Het veranderen van de bestaande installatie is dan vaak van belang, om veiligheid en een perfecte werking te garanderen. Schakel altijd een vakkundig elektricien in.


Elektriciteit vernieuwen Gent

Heeft uw woning verouderde bedrading? Voldoet de elektrische installatie niet meer? Of heeft u te weinig groepen in de zekeringkast? Schakel dan een elektrieker in voor het vernieuwen van de elektriciteit.

Door een meterkast uit te breiden met een groep is het mogelijk om de elektrische apparaten in uw woning beter te verdelen. Plaats bijvoorbeeld de wasmachine op een eigen groep. Hiermee voorkomt u problemen als de wasmachine kortsluiting veroorzaakt. Het vernieuwen van de elektriciteit door elektriciens is daarnaast ook erg belangrijk voor de veiligheid. U verlaagt het risico op brandgevaar en kortsluiting. Het is belangrijk om deze algemene elektriciteitswerken over te laten aan een elektricien voor de veiligheid.Elektricien nodig voor renovatie of herstellingen?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijkenVervangen van een zekeringkast

Heeft u een verouderde zekeringkast? Dan is het verstandig, en bij een keurig vaak zelfs verplicht, om uw oude elektriciteitsinstallatie te laten vernieuwen door elektriciens.

Heeft u nog een oude meterkast met stoppen of hebt u de laatste jaren veel elektrische apparaten toegevoegd aan uw elektriciteitsinstallatie? Laat uw meterkast dan controleren door een ervaren elektrieker uit Gent. Zo nodig verdeelt hij de apparaten beter over de groepen of voegt hij een nieuwe groep, differentieelschakelaar of aardingspen toe.

Waarom een elektrieker inschakelen?

Vanwege de vele apparaten die wij in huis gebruiken, is een goed werkende installatie onmisbaar in iedere woning. Storingen zoals kortsluiting of een kapotte schakelaar zijn altijd vervelend. Met goed uitgevoerde elektriciteitswerken voorkomt u problemen. Schakel daarom voor algemene elektriciteitswerken professionele elektriciens in. Dan bent u verzekerd van snelle en bekwame hulp.

De grootste voordelen van een elektricien zijn:

 • U bent verzekerd van een juiste aansluiting.
 • Uw elektriciteitsproblemen zijn direct verholpen.
 • Een elektrieker werkt alle bedrading netjes weg.
 • Voorkom brandgevaar of kortsluiting met een vakkundig elektricien.
 • De veiligheid van uw elektrische installatie is gegarandeerd.

elektriciteit leggen Gent

Elektriciens voor uw aansluiting & installatie

Wilt u stroompunten hebben in uw veranda? Of laat u een nieuwbouwwoning bouwen en bent u op zoek naar een elektrieker voor het leggen van de elektriciteit? Een elektricien legt graag een uitbreiding van uw installatie of een geheel nieuw systeem aan. Bij deze algemene elektriciteitswerken komt veel kijken. Hieronder leest u meer over het leggen van elektriciteit en wat een elektricien daarin voor u betekent.


Elektriciteit leggen Gent

Bent u een nieuwe woning aan het bouwen in Gent? Dan moet u natuurlijk ook een elektriciteitsnetwerk leggen in uw huis. Zo’n netwerk bestaat uit een elektrische installatie, bedrading en stopcontacten en dergelijke.

Samen met de expert uit Gent maakt u een elektriciteitsplan. In het elektriciteitsplan zijn al uw wensen en eisen opgenomen. Denk hierbij aan de hoeveelheid stopcontacten, de plek van de lichtschakelaars en de aansluitingen van de lamp. Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor het leggen van elektriciteit en een overspanningsbeveiliging. De vakman legt de leidingen aan, werkt alles netjes af en werkt veilig.Elektricien nodig voor aanleg of installatie?

Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes ontvangenUitbreiden van elektrische installatie

Heeft u een tuinoverkapping laten plaatsen en wilt deze graag van stroompunten voorzien? Of wilt u meer verlichting in uw veranda? Dan is een uitbreiding van uw elektriciteitsinstallatie nodig. Zijn er met de uitbreiding meer groepen nodig in de zekeringkast? Dat is voor elektriciens geen probleem. Zij weten precies hoeveel stroompunten er op een groep aangesloten mogen worden, waarmee hij de veiligheid van uw elektriciteit waarborgt.

Aardingspen plaatsen

De aardingspen kan foutstroom naar de aarde afleiden. Klinkt eenvoudig, maar het kan een leven redden. Heeft men geen aardingspen laten plaatsen? Dan wordt de elektriciteit, of een deel daarvan, naar de aarde geleid via de persoon die het defecte elektrische apparaat aanraakt. En dat kan dodelijk zijn.

De elektrieker uit Gent plaatst dus voor u een (nieuwe) aardingspen. Nieuwbouw woningen hebben tegenwoordig een aardingslus onder de fundamenten van de woning. Bij een renovatie is het vaak nodig dat de elektrieker de aardingspen in de grond van uw tuin gaat leggen. De aardingspen is gemiddeld 1.5 meter lang. De waarde van de spreidingsweerstand (weerstand tussen aardingspen en omliggende aarde) mag nooit groter bedragen dan 30 ohm. Naderhand wordt dit gecontroleerd door een onafhankelijk keuringsbureau.

Meterkast aansluiten

De meterkast is niet alleen de plek waar uw elektriciteitsverbruik gemeten wordt, maar ook de plek waar alle groepen op het stroomnet zijn aangesloten. Het aansluiten van een meterkast is een specialistische klus. Een vakbekwaam elektricien weet precies hoeveel apparaten u op een groep kunt aansluiten. U weet met ervaren elektriciens zeker dat u uw installatie veilig in gebruik neemt.

Wat kost het aansluiten van elektriciteit?

Wilt u uw nieuwe veranda van stroompunten voorzien? Of wilt u de elektriciteit in uw woonkamer vernieuwen? In de woonkamer hangt een kostprijs van €550,- aan het leggen van nieuwe bekabeling. Voor een veranda moet u rekening houden met een kostprijs van €950,-. Wilt u in uw gehele nieuwbouwwoning stroom laten leggen? Dan bent u gemiddeld €3.700,- kwijt.

Benieuwd naar meer kosten?

In onderstaande prijstabel vindt u een overzicht van gemiddelde prijzen voor het leggen van elektriciteit. De kostprijs wordt door verscheidene factoren beïnvloed, zoals het uurloon. Bent u benieuwd naar exacte kosten voor het leggen van elektriciteit? Vraag dan gratis offertes aan.

Elektriciteit aansluiten kosten 2024

Soort project Gemiddelde prijs * Bijzonderheden
Elektriciteit aansluiten
Complete woning €3.700,- Aanleggen van elektra in een complete woning, inclusief werkzaamheden als stopcontacten aanleggen, het vervangen van de meterkast en het aansluiten van een aardlekschakelaar.
Tuinhuis €450,- Elektriciteit buiten de woning.
Woonkamer €550,- Voornamelijk verlichting en thermostaat.
Keuken / badkamer €825,- Verlichting en zwaardere apparatuur op krachtstroom.
Veranda €950,- Grenzend aan huis, schakelaars in woning en aansluiting voor zware apparatuur voor bijvoorbeeld een buitenkeuken.
Overige projecten
Meterkast aansluiten €360,- tot €880,- De prijzen lopen uiteen en zijn afhankelijk van het aantal groepen en de fase van de meterkast.
Aarding €200,- Een standaard aarding, inclusief materiaal en aansluitkosten.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

algemene elektriciteitswerken Gent

Algemene elektriciteitswerken van een elektricien

Onder algemene elektriciteitswerken verstaan elektriciens allerlei elektriciteitswerken. Meestal gaat het om aansluitingen, installaties of herstellingen. Hierbij moet u denken aan algemene elektriciteitswerken zoals het leggen van verlichting, het plaatsen van schakelaars of het vernieuwen van stopcontacten. Ook het plaatsen van wisselschakelaar valt onder algemene elektriciteitswerken.

Hieronder leest u meer over deze elektriciteitswerken, de kostprijzen en waar elektriciens u mee helpen.


Verlichting in huis

Verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in uw huis. Zorg voor een goed verlichtingsplan om te zorgen dat alle ruimtes op de juiste manier verlicht worden. Het is niet alleen belangrijk om uw woonkamer of keuken te verlichten in de avonduren, maar ook voor de veiligheid. Plaats bijvoorbeeld een lamp met bewegingssensor bij de voordeur of achterdeur. Of kies ervoor om LED-verlichting op de trap te plaatsen, zodat de traptreden altijd goed zichtbaar zijn.

Schakel een elektricien uit Gent in voor het aansluiten. Ook voor leggen van nieuwe elektriciteitskabels! De vakman zorgt voor het leggen van de kabels, het aansluiten en de afwerking.Elektricien nodig voor elektriciteitswerken in Gent?

Vul het offerteformulier in en ontvang vrijblijvende offertes van elektriciens uit uw regio!

Gratis offertes ontvangenTuinverlichting aanleggen

Wilt u nieuwe tuinverlichting laten plaatsen in uw tuin in Gent? Tuinverlichting zorgt niet alleen voor veel sfeer, het biedt ook een stukje veiligheid.

Het is verstandig om een elektricien in te schakelen voor de tuinverlichting. De elektricien zorgt ervoor dat de juiste elektriciteitskabels gebruikt worden. Deze moeten namelijk bestand zijn tegen water. Daarnaast zorgt de elektricien ervoor dat de aansluitingen waterdicht zijn. Moet er een nieuw stopcontact of aansluiting aangelegd worden voor de tuinverlichting? Ook dat is geen probleem voor de elektricien uit Gent. Voorkom problemen zoals kortsluiting en ga voor de beste kwaliteit met een ervaren elektrieker.

Wisselschakelaar plaatsen

U kent wisselschakelaar vast van hotels. Deze schakelaars, die ook wel hotelschakelaars worden genoemd, gebruikt u wanneer u een lamp vanaf twee plekken wilt bedienen. Niet alleen op een hotelkamer, maar ook op bijvoorbeeld de overloop zijn deze schakelaars erg handig. Elektriciens weten precies hoe een wisselschakelaar aangesloten moet worden. Dat is een precieze klus, omdat de twee wisselschakelaar goed met elkaar moeten samenwerken.

Wat kost het aansluiten van verlichting?

Wilt u verlichtingspunten in uw gerenoveerde badkamer of keuken laten aanleggen en bent u nieuwsgierig naar de kostprijs? Voor het plaatsen van verlichting in keukens moet u rekening houden met een gemiddelde kostprijs van €440,- tot €560,-. Voor de badkamer moet u denken een aan gemiddelde prijs tussen €130,- en €250,-

Waarom gemiddelde prijzen?

Er zijn vele factoren van invloed op de totale prijs. Het aantal lichtpunten dat u wenst en het uurtarief van de elektricien bepalen de totale kostprijs. In onderstaande prijstabel vindt u meer gemiddelde kostprijzen.

Verlichting aansluiten kosten 2024

Plaats van verlichting Gemiddelde kostprijs* Informatie
Volledige woning €1.600,- tot €1.900,- 9 tot 16 lichtpunten
Keuken €440,- tot €560,- 3 tot 4 lichtpunten
Woonkamer €380,- tot €580,- 2 tot 4 lichtpunten
Gang €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Slaapkamer €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Badkamer €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Buitenverlichting €80,- tot €270,- Gemiddelde kostprijs voor een standaard verdeling van het aantal lichtpunten.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Databekabeling plaatsen

We gebruiken databekabeling niet alleen voor internet, maar ook voor telefonie en interactieve tv. Tegenwoordig sluiten we zelfs verlichting en andere apparaten aan op een datanetwerk. Het is dus belangrijk dat de databekabeling goed is en dat u overal in huis een uitstekende draadloze verbinding heeft.

Is de Wifi op zolder niet zo goed? Laat dan extra bekabeling voor data en een tweede router aanleggen door een elektrieker. Is uw datanetwerk verouderd? Schakel dan een elektricien in voor het vernieuwen en leggen van nieuwe bekabeling voor het beste resultaat.

Differentieelschakelaar aansluiten

De differentieelschakelaar wordt ook wel verliesstroomschakelaar of aardlekschakelaar genoemd. Deze differentieelschakelaar voorkomt twee vreselijke gebeurtenissen die voorkomen worden door de differentieelschakelaar in uw meterkast, namelijk elektrocutie en brand.

Hoe werkt een differentieelschakelaar?

De aardlekschakelaar meet continu hoeveel elektriciteit er binnenkomt en weer terugstroomt. Stroomt er meer elektriciteit in dan eruit gaat? Dan schakelt de aardlekschakelaar de stroom binnen 0,2 seconden helemaal uit. Daarmee wordt voorkomen dat apparaten onder stroom komen te staan. Elektriciens plaatsen twee verschillende soorten differentieelschakelaars: 30mA voor vochtige ruimtes en 300mA voor alle andere ruimtes. Schakel voor het vernieuwen van een aardlekschakelaar altijd een elektricien in Gent in, zodat u zeker weet dat uw installatie veilig is.

Elektriciens voeren alles volgens de voorschriften van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) uit. U mag bijvoorbeeld maximaal vier groepen aan één differentieelschakelaar koppelen.

Overspanningsbeveiliging

Onweer is ook in België geen uniek verschijnsel. Hoewel we er niet bij stilstaan, komt blikseminslagen regelmatig voor, maar liefst 50.000 keer per jaar. Wist u dat u ook bliksemschade kunt krijgen door een inslag tot op twee kilometer vanaf uw woning? We hebben steeds meer dure apparaten in huis, dus het is verstandig om deze met een overspanningsbeveiliging te beschermen.

Wat doet een overspanningsbeveiliging?

Deze voorkomt dat een piekspanning, zoals bij blikseminslag, door uw apparaten kan lopen. Zo voorkomt een overspanningsbeveiliging overbelasting van uw apparaten. Met deze beveiliging loopt u dus geen schade op bij een blikseminslag!

kleine elektriciteitswerken Gent

Kleine elektriciteitswerken

Werkt één van uw stopcontacten niet meer? Of wilt u graag een extra stopcontact boven het keukenblad? Ook voor zulke kleine elektriciteitswerken schakelt u best een elektricien uit Gent in. Hij voert deze kleine werken, zoals het plaatsen van een dimknop voor een lamp of het vernieuwen van uw deurbel, snel uit. Hieronder leest u meer over verschillende kleine elektriciteitswerken.


Stopcontact aansluiten

Het plaatsen en aansluiten van een stopcontact valt tevens onder de noemer “kleine elektriciteitswerken”. U heeft het vast wel eens: op de locatie waar u een stopcontact nodig heeft, is er natuurlijk nooit één aanwezig. Of wellicht heeft een vorige bewoner van het huis de stopcontacten niet naar uw wens laten plaatsen. De elektriciens uit ons netwerk brengen daar graag voor u verandering in.

De elektrieker uit Gent haalt de spanning van de zekeringkast en begint met de klus. Uiteraard houdt de expert rekening met de strenge voorschriften van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties). Zo mag men maximaal acht stopcontacten op één circuit aansluiten. De bedrading leggen van een extra stopcontact valt niet onder een grote aanpassing. Een herkeuring van de installatie is dus geen verplichting.

U moet uitgaan van een gemiddelde kostprijs tussen €30,- en €125,- exclusief uurtarief.Kleine elektriciteitswerken in Gent?

Vergelijk offertes van elektriciens uit uw regio & bespaar.

Gratis offertes vergelijkenDeurbel plaatsen

Heeft u niet door dat er iemand voor uw deur staat omdat u deurbel niet meer werkt? Bij het vernieuwen van de deurbel kiezen veel mensen in Gent voor een intercom. Met dit systeem weet u precies wie er bij u voor de deur staat, zonder dat u deur eerst hoeft te openen, zeker met een camera.

Een standaard deurbel kost gemiddeld maximaal €65,- en een intercom maximaal €250,-, exclusief uurloon.48

Deelnemende elektriciens


1319

Aanvragen behandeld


1101

Uitgevoerde opdrachten


7

Jaar ervaring


Lamp aansluiten

Heeft u uw woonkamer gerenoveerd en wilt u nog een extra plafondlamp boven de zithoek? Of heeft een lamp voor boven de eettafel gekocht die u maar niet aangesloten krijgt? Het aansluiten van lampen kan een lastige klus zijn, en ook gevaarlijk als u niet goed weet wat u moet doen. Vakkundige elektriciens weten precies welke handelingen nodig zijn en installeren naar wens ook een dimknop zodat u de lichtsterkte van uw lamp gemakkelijk aanpast.

U moet uitgaan van een gemiddelde prijs tussen €3,50 en €12,50, exclusief uurloon.

Kosten kleine elektriciteitswerken

In onderstaande prijstabel vindt u een overzicht van gemiddelde prijzen van kleine elektriciteitswerken. Het is moeilijk om u exacte kostprijzen te geven, want deze zijn afhankelijk van vele factoren. De kwaliteit van de materialen en het uurtarief van de elektricien zijn onder meer van invloed op de prijs.

Met welke bedragen moet u rekening houden?

Wilt u uw deurbel vervangen door een intercom met camerafunctie? Dan moet u rekening houden van een gemiddelde kostprijs tussen €150,- en €250,-, exclusief het uurtarief van de elektricien. Voor het plaatsen van een inbouwstopcontact, bijvoorbeeld boven het keukenblad, gaat u uit van een gemiddelde prijs tussen €70,- en €125,-, exclusief uurloon.

Wat kosten kleine elektriciteitswerken 2024?

Kleine elektriciteitswerken Gemiddelde kostprijs*
Stopcontact
Plaatsen van een inbouwstopcontact €70,- tot €125,-
Vervangen van een stopcontact €30,- tot €50,-
Stopcontact in meterkast plaatsen €50,- tot €65,-
Deurbel
Draadloze of bedrade deurbel €15,- tot €65,-
Intercom zonder camera €25,- tot €75,-
Intercom met camera €150,- tot €250,-
Installatiekosten per uur €45,- tot €60,-
Lamp plaatsen
Dimknop €5,- tot €12,-
Aan-uit knop €3,50 tot €12,50
Uurtarief elektrieker €45,- tot €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u via het offerteformulier kosteloos offertes aan.

domotica aansluiten Gent

Beveiliging en automatisatie

Wilt u uw woning in Gent extra beveiligen? Met domotica heeft u niet alleen veel mogelijkheden om uw huis veiliger te maken, u verhoogt er ook uw woongemak mee. Denk bijvoorbeeld aan een automatische tuinafsluiting, die u gemakkelijk met uw smartphone bedient. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden van domotica voor het automatiseren en beveiligen van uw woning.


Domotica aansluiten

Domotica is huisautomatisering waarmee u uw wooncomfort laat stijgen. Met domotica maakt u uw huis in Gent slim! Veel mensen associëren domotica met dure gadgets, maar niets is minder waar. Denk bijvoorbeeld aan het op afstand bedienen van uw lampen. Met een eenvoudige, maar slimme stekker is het al mogelijk. Ook bestuurt u een slimme thermostaat gemakkelijk met uw smartphone.

Dat is nog niet alles!

Verhoog de veiligheid van uw woning met een automatisch afsluitbaar tuinpoort. Met een camera ziet u precies wie er voor de poort staat. Ook een alarmsysteem behoort tot de mogelijkheden. Een elektricien vertelt u graag wat er allemaal mogelijk is!Elektricien nodig voor beveiliging of automatisatie?

Vul het offerteformulier in en ontvang vrijblijvende offertes!

Gratis offertes ontvangenKosten domotica

Vroeger was domotica een luxeproduct dat niet veel mensen zich konden veroorloven. Tegenwoordig zijn deze vernuftige apparaten goed te betalen. De besturing van de meeste domotica doet u met een app op uw smartphone. Dat is niet alleen heel gemakkelijk, maar u bedient uw apparaten overal!

Wat kost domotica?

In de volgende prijstabel ziet u dat een complete domotica-installatie gemiddeld €3.850,- kost. Kiest u daarnaast voor extra’s? Dan betaalt u een meerprijs, zoals €1.500,- voor een alarminstallatie en €2.000,- voor het plaatsen van een audiosysteem in uw woning in Gent. In het prijsoverzicht vindt u meer gemiddelde prijzen en details van domotica.

Domotica aansluiten kosten 2024

Soort systeem Gemiddelde prijs* Waar zijn de kosten uit opgebouwd?
Elektrische installatie met domotica €3.850,- Geautomatiseerde elektrische installatie met stopcontacten, tv-distributiepunten en datastopcontacten en extra’s in de zekeringkast.
Extra opties
Verwarming koppelen + €900,- Verwarming gekoppeld aan domotica systeem.
Alarm integreren + €1.500,- Alarm geïntegreerd.
Audio + €2.000,- Audio installatie gekoppeld aan domotica systeem.

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Er wordt uitgegaan van een standaard woning met drie slaapkamers of in domoticatermen: een huis met 10 zones en 14 lichtkringen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Parlofonie en videofonie

Veel mensen in Gent willen voor hun gemoedsrust een geautomatiseerde toegangscontrole in hun huis. U heeft daarbij de keuze uit parlofonie en videofonie. Een parlofoon is een deurtelefoon waarmee u kunt communiceren met de bezoeker en vervolgens de deur kunt ontgrendelen. Dit is ideaal bij het hek van uw oprijlaan of bij de ingang van uw kantoorpand.

Wilt u ook zien wie er voor de deur staat?

Dan bent u op zoek naar videofonie. Een videofoon werkt hetzelfde als een parlofoon, maar dan met een ingebouwde camera. Deze zorgt voor nog meer veiligheid en privacy. De elektriciens uit Gent helpen u graag met het installeren van het systeem.

Tuinbeveiliging met een tuinpoort

Wil u graag dat uw tuinafsluiting automatisch opent als u met de auto weg wilt? Met een geautomatiseerde tuinpoort hoeft u het hek niet meer zelf te openen.

Vergeet u ’s avonds vaak de tuinpoort te sluiten?

Vooral ’s avonds ontbreekt vaak de moed om alsnog naar buiten te gaan om de poort te sluiten. Met domotica bestuurt u de poort met een handzender of met een app op uw smartphone, zodat u niet eens van de bank hoeft op te staan!

Combineer voor extra gemak de automatische tuinpoort met een parlofoon of videofoon zodat u op afstand weet wie er voor de poort staat.

Alarmsystemen en camerabewaking

Niet alleen maakt u met een domoticasysteem uw woongemak groter, u kunt huisautomatisering ook inzetten voor het beveiligen van uw huis in Gent. Steeds meer mensen in Gent kiezen voor huisautomatisering voor een veiliger gevoel. Een alarmsysteem werkt met verschillende sensoren, zoals een bewakingscamera, rookmelder of warmtesensor.

Wat gebeurt er bij een alarm?

Als het alarmsysteem gevaar waarneemt, gaat er een sirene af of u krijgt een melding op uw telefoon. Bij brandgevaar gaan sproeiers automatisch aan of bij een inbraak worden alle deuren gelijk afgesloten. U kunt ook zorgen dat een externe centrale direct wordt ingeschakeld bij een inbraak. Vergeet niet dat u bewakingscamera’s moet aangeven bij de overheid.

Keuring

Wilt u uw huis verkopen en is het voor 1 oktober 1981 gebouwd? Of heeft u een woning in Gent gekocht met een afgekeurde installatie? Dan bent u wettelijk verplicht om een elektriciteitskeuring te laten doen. Dat is niet voor niets. Eén op de drie branden in België ontstaat door elektronische mankementen. Om de veiligheid van uw installatie te waarborgen, is een keuring eens in de 25 jaar verplicht.


Hoe werkt een keuring van de elektrische installatie?


Elektriciteitskeuring

Is uw elektriciteitsinstallatie toe aan een keuring? Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk. Laat vooraf uw elektriciteit op orde maken voor de toekomst om een negatieve keuring uit te sluiten. Laat bijvoorbeeld een extra groep plaatsen of schakel een elektricien in voor het vernieuwen van de aardlekschakelaar. Ook zorgt een professioneel elektrieker voor de juiste documenten. U moet bij de keuring een ééndraadsschema, een situatieschets en de EAN-code laten zien. De prijs van een elektriciteitskeuring ligt tussen €125,- en €175,- en hij is 25 jaar geldig.

Wilt u meer informatie?

Kijk op vlaanderen.be of belgium.be op om meer te lezen over wanneer een keuring verplicht is, en waar uw installatie aan moet voldoen.

Keuring elektriciteit 2024

Keuring Gemiddelde kosten*
Elektrische installatie €125,- tot €175,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen van een keuring, vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Dringend een elektrieker in Gent nodig?

Is er sprake van kortsluiting of heeft u last van een stroomstoring? Dat is erg vervelend en dit wilt u uiteraard zo snel mogelijk opgelost hebben. Schakel daarom één van de elektriciens uit ons netwerk in. U wordt gegarandeerd snel geholpen door een elektricien uit Gent. Door ons uitgebreide netwerk is er altijd een elektrieker in de buurt die u graag helpt.

Vul uw gegevens in op het offerteformulier en geef aan wat het probleem is. Geef daarnaast duidelijk aan dat het om een spoedgeval gaat. Uw aanvraag wordt dan direct in behandeling genomen en een elektricien neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op. Is er echt spoed, dan komt hij zo snel mogelijk bij u langs om de problemen op te lossen.

elektriciens Gent

Elektriciens in de buurt?

Bent u op zoek naar een elektricien in de buurt van Gent voor elektriciteitswerken? Bespaar op de voorrijkosten door een vakman in de buurt in te schakelen.

Heeft u een elektricien en wilt u meer informatie over hoe u voordelig en eenvoudig een elektricien vindt? Lees dan meer informatie op de pagina elektricien gezocht.

Met de offerteservice vindt u altijd ervaren en betrouwbare elektriciens uit uw regio. Heeft u last van kortsluiting? Of wilt graag een elektromonteur inschakelen voor het vernieuwen of vervangen van een lichtpunt? Laat uw gegevens achter op de offertepagina en u ontvangt snel gratis en vrijblijvende offertes van elektriciens in de buurt.

Recent aangevraagde offertes

Vervangen van een zekeringkast in Sint-Niklaas
Elektriciteit vernieuwen in Aalst
Elektriciteit leggen in Beveren
Aardingspen plaatsen in Dendermonde
Meterkast aansluiten in Lokeren
Tuinverlichting laten aanleggen in Ninove
Databekabeling plaatsen in Evergem
Overspanningsbeveiliging plaatsen in Geraardsbergen
Stopcontact aansluiten in Oudenaarde
Domotica aansluiten in Deinze

Elektriciens Gent? Gratis offertes vergelijken!

Heeft u een onderhoudselektricien uit Gent nodig? Een expert staat voor u klaar om algemene en kleine elektriciteitswerken voor u uit te voeren, zoals de montage van een stopcontact of de keuring of van uw elektriciteitsinstallatie. Vraag snel en eenvoudig offertes van elektriciens uit uw regio. De offerteservice is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Door gratis offertes te vergelijken kiest u zelf de vakman die het meest aan uw wensen voldoet. Kies bijvoorbeeld de elektrieker met het laagste uurtarief of de ervaren vakman in de buurt die het snelste kan langskomen.Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 329 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%
Gratis offertes vergelijken