prijs elektricien

Prijs elektricien

Wist u dat de prijs van een elektricien heel erg varieert? Dat komt omdat elke elektromonteur zijn eigen uurtarief bepaalt! Gelukkig zijn er meerdere manieren om te besparen op kosten. Zoekt u een elektrotechnisch installatiebedrijf in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk scherpe prijsopgaven van elektriciens in uw regio. Vergelijk de offertes en kies de elektricien met de laagste prijs: zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs! Op deze pagina leest u meer over de kosten van een elektricien. U leest waarom de uurprijs van een elektricien varieert en waar het uurtarief van de elektricien op gebaseerd is.Wat is het uurloon van een elektricien?

Het uurloon van een beginnend elektricien start vanaf €25,-. Een beginnend elektromonteur heeft net zijn vakopleiding afgerond. Doordat hij nog weinig ervaring heeft, ligt het uurtarief van de elektricien relatief laag. Dit betekent uiteraard niet dat hij zijn werk niet veilig en secuur uitvoert. Een vakman met gemiddelde ervaring kost iets meer.

Wat kost een elektricien met ervaring?

Het uurloon van een ervaren elektricien ligt tussen de €30,- tot €35,- per uur. Het voordeel van een meer ervaren elektrieker, is dat de werkzaamheden vaak iets sneller zijn afgerond. Een zeer ervaren elektricien rekent een prijs van ongeveer €40,- tot €50,- per uur.

Uurprijs elektricien

Uurtarief elektricien 2024* Hoeveel ervaring?
Vanaf €25,- per uur Beginnend elektricien
Tussen €30,- en €35,- per uur Elektricien met gemiddelde ervaring
Tussen €40,- en €50,- per uur Zeer ervaren elektriekerBesparen op de prijs van een elektricien? Vergelijk gratis offertes!

Kies de elektricien met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijkenWat beïnvloedt de prijs van een elektricien?

De totaalprijs van de elektriciteitswerken is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het uurloon van de elektricien afhankelijk van de mate van ervaring. Maar de totaalprijs wordt beïnvloed door nog veel meer factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het project: hoe groter de klus, hoe lager het uurtarief van de elektricien in 2024. Hieronder leest u meer over de factoren die de prijs van een elektricien beïnvloeden.

prijs elektricien per uur

1. Uurtarief of totaalprijs?

Bij kleine elektriciteitswerken rekent de vakman vaak een vaste prijs per uur. Gaat het om een hele grote klus, zoals het aanleggen van elektriciteit in een nieuw huis? Dan is het ook vaak mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Het grote voordeel van een totaalprijs, is dat u vooraf precies weet wat de prijs van de elektriciteitswerken is.

Een elektricien werkt niet altijd met een totaalprijs. Hoe groter de klus, des te groter de kans dat de elektrieker open staat voor onderhandeling over de prijs.

2. Grootte van het project

De grootte van de klus heeft ook een grote invloed op de prijs. Vaak ligt de uurprijs een stuk lager bij een grote klus. Dat komt omdat u een elektrieker meer werk aanbiedt. Het is op de lange termijn dus altijd voordeliger om alle elektriciteitswerken in huis in één keer uit te voeren.

Bouwt u een nieuw huis en wilt u hier elektriciteit aan laten leggen?

Als uw nieuwe buren ook huizen laten bouwen, vraag dan eens of zij ook al op zoek zijn naar een erkende elektricien. Schakel samen één vakman in en profiteer van een kwantumkorting.

3. Gebruikte materiaal

Bij de aanleg van elektriciteit heeft u veel keuze op het gebied van materiaal. Heeft u een beperkt budget, kies dan voor goedkope stopcontacten en wandschakelaars.

Voor meer luxe is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een luxueuze dimmer, in plaats van een standaard schakelaar. De kosten hiervoor liggen wel een stuk hoger. Zo heeft u zelf met uw keuze voor het materiaal ook een grote invloed op de kosten die de elektricien per uur rekent.

4. Voorrijkosten

De meeste elektriekers vragen voorrijkosten bovenop de uurprijs. Deze voorrijkosten worden in rekening gebracht nog voordat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. In veel gevallen zitten de voorrijkosten voor een maximum aantal kilometers bij de uurprijs inbegrepen. Het is daarom altijd goedkoper om een elektrieker bij u in de buurt in te schakelen.

Als u de offertes van meerdere elektriciens vergelijkt, kijk dan ook of de voorrijkosten bij de uurprijs zijn inbegrepen of dat deze kosten er nog bovenop komen.

6. Extra opties

Tot slot zijn er extra opties die van invloed zijn op de prijs van de elektricien. Bij een beperkt budget is het altijd mogelijk te kiezen voor standaardapparatuur. Denk hierbij aan goedkope materialen en een standaard elektrische installatie.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor domotica. Op deze manier zijn alle elektrische apparaten in huis te bedienen met een afstandsbediening of smartphone. De kosten voor domotica liggen wel een stuk hoger dan de kosten voor een standaard elektrische installatie.

uurprijs elektricien

Prijs elektriciteitswerken

Welke elektriciteitswerken? Gemiddelde prijs, inclusief btw, montage en materiaal* Omschrijving
Elektriciteit leggen:
Elektriciteit leggen in complete woning €3.700,- Aanleggen van elektra in een complete woning, inclusief werkzaamheden als stopcontacten aanleggen, het vervangen van de meterkast en het aansluiten van een aardlekschakelaar.
Elektriciteit leggen in de woonkamer €550,- Voornamelijk verlichting en thermostaat.
Elektriciteit leggen in de keuken/badkamer €825,- Verlichting en zwaardere apparatuur op krachtstroom.
Aansluiten van:
Meterkast aansluiten €360,- tot €880,- De prijzen lopen uiteen en zijn afhankelijk van het aantal groepen en de fase van de meterkast.
Aardlekschakelaar aansluiten €115,- tot €165,- Een aardschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
Verlichting in de volledige woning €1.600,- tot €1.900,- 9 tot 16 lichtpunten
Verlichting in de woonkamer €380,- tot €580,- 2 tot 4 lichtpunten
Verlichting in de badkamer €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Kleine elektriciteitswerken:
Plaatsen van een inbouwstopcontact €70,- tot €125,-
Draadloze of bedrade deurbel €15,- tot €65,-
Domotica:
Elektrische installatie met domotica €3.850,- Geautomatiseerde elektrische installatie met stopcontacten, tv-distributiepunten en datastopcontacten en extra’s in de zekeringkast. Exclusief extra opties zoals koppeling met verwarming, alarm en audio.


Tips om te besparen op de prijs van de elektricien

Wilt u besparen op de prijs van de elektricien? Dit doet u op verschillende manieren. Allereerst is het slim om te kiezen voor een beginnend elektrieker: het uurloon van een beginnend elektricien ligt een stuk lager dan de uurprijs van een ervaren elektrieker!

In sommige gevallen kunt u een premie aanvragen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dit is het geval als uw woning minimaal 30 jaar oud is, en u de elektrische installatie gedeeltelijk of geheel vernieuwt. Meer hierover leest u op vlaandere.be.

Zo bespaart u op de prijzen van de elektricien:

  • Werk samen met uw buren en regel een kwantumkorting.
  • Kies een beginnend elektrieker in plaats van een erkende elektricien.
  • Maak de keuze voor goedkope materialen.
  • Vraag een premie aan en houd de kosten zo laag mogelijk.
  • Vergelijk de prijzen van verschillende elektriekers in uw regio!


uurloon elektricien

Elektricien nodig? Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Op zoek naar de elektricien met het laagste uurloon? Met de hulp van een elektrieker bent u altijd verzekerd van hoge kwaliteit. Bovendien weet u zeker dat uw technische installatie helemaal brandveilig is. Elektricien nodig?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U krijgt zo snel mogelijk de prijsopgaven van elektriekers in uw regio. Kies de elektricien met de scherpste offerte en bespaar zo tot wel 40% op uw elektriciteitswerken. De offerteaanvraag is gratis en er zitten geen verdere verplichtingen aan vast.


Gratis offertes vergelijken


Gratis offertes vergelijken