parlofoon vervangen

Parlofoon vervangen

Is uw huidige parlofoon of intercom oud en aan vernieuwing toe? Zorg er dan voor dat uw parlofoon vervangen wordt voor een nieuw model. U neemt een parlofoon op het moment dat u de deur niet graag opent voor ongewenste visite. Zo is het mogelijk om via spraak of met een camera in contact te komen met de persoon die buiten staat. U maakt uiteindelijk zelf de beslissing of u deze persoon wel of niet binnenlaat. Welke soorten parlofonie systemen er zijn, hoe de montage in zijn werk gaat en welke extra accessoires u kunt kiezen, worden allemaal besproken.

Wilt u meer informatie over parlofonie? Bent u benieuwd naar de prijzen voor het kopen van een parlofoon? Vul uw gegevens in op het contactformulier, ontvang gratis offertes en vergelijk deze met elkaar om de juiste specialist voor de klus te vinden!

Welke parlofoon plaatsen?

Welke parlofoon of intercom u plaatst, hangt af van bepaalde factoren. Niet alleen uw wensen spelen een rol, maar ook het systeem, de bedrading en de plaats van de bedrading zijn belangrijk.

Het is dus goed om op een aantal dingen te letten als u een parlofoon gaat kopen. Bijvoorbeeld of u uw parlofoon wilt vervangen door een videofoon waar een camera in verwerkt is of welke uitbreidingen u wilt. Bij het renoveren van uw parlofonie systeem let u op de huidige bekabeling, maar ook op de hoeveelheid ontvangers.

Er zijn vier soorten parlofonen waar u voor kunt kiezen:

  • Analoog
  • Digitaal
  • 2 draads systeem
  • Draadloos
Montage parlofoon

Bij de montage van parlofonie komen een aantal dingen om de hoek kijken. Gewoonlijk zijn er 4 onderdelen nodig bij de installatie: binnenpost, buitenpost, adapter en kabels.

De monteur plaatst de binnenpost op de door u gekozen plek, waarbij de nodige kabels doorgetrokken worden of kabelgootjes gelegd worden. Vervolgens worden de kabels aangesloten. Als er nog oude kabels aanwezig zijn, is het handig om te checken of deze het nog doen. Wanneer er nog geen bedrading is, heeft u voldoende kabels nodig, zodat u alle richtingen uit kunt.

Na de binnenpost en de kabels wordt de buitenpost geplaatst. Hierbij moet de kabel naar buiten getrokken worden, het liefst door een elektriciteitsbuis. Het buitentoestel wordt op ooghoogte geplaatst, zodat u mensen voor de camera en microfoon ziet staan. Koppel de buitenpost aan de kabels op dezelfde manier als bij de binnenpost. Klik de intercom in de houder en dicht de naad tussen het toestel en de muur met siliconen.

Steek tot slot de adapter in het stopcontact zodat alles in werking treed. Het is aan te raden de installatie en montage niet zelf te doen. Er is namelijk enige kennis nodig van systemen, kabels en stroomtoevoer.


parlofonie vervangen

Parlofoon vervangen

Bij het vervangen of renoveren van een oude parlofoon kan het zijn dat de bekabeling het nog doet. Het is dan prima om de oude bekabeling te hergebruiken. U kunt ook uw oude parlofoon vervangen door een videofoon te kopen of voor een draadloos model te kiezen. Hierbij wordt er naast communicatie ook beeld toegevoegd, zodat u vanuit binnen ziet wie er voor de deur staat. Het is dan wel belangrijk om te weten welk merk en type u wilt vervangen.
Parlofoon kopen en vervangen voor een nieuw model?

Schakel een elektricien in uit uw regio. Vraag gratis offertes aan!

Vrijblijvend contact

parlofonie

Parlofonie systemen

Er bestaan verschillende parlofnie systemen waaruit u een keuze kunt maken. Er zijn analoge, digitale, 2 draadse of draadloos parlofonie systemen. Op deze pagina leest u wat de voor- en nadelen zijn van elk systeem en geven u meer informatie.
Analoog

Een analoge parlofoon heeft meerdere draden nodig. Voordeel hiervan is dat het goedkoper is en geschikt voor aanpassingen op maat. Nadeel is dat de communicatie via analoog storingsgevoelig is en er meer geleiders nodig zijn bij het plaatsen.

Digitaal

Bij digitale parlofonen verloopt de communicatie volledig digitaal en is de kwaliteit beter dan bij analoog. Bovendien is een digitaal systeem minder storingsgevoelig en zijn er minder geleiders nodig. Het nadeel is dat dit systeem wel duurder is om te kopen dan een analoog systeem.
2 draads

Bij het vervangen van een parlofoon is de bedrading van het oude model vaak nog aanwezig. U kunt dan een 2 draads parlofoon gebruiken. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor situaties waarin de bedrading al aanwezig is. Hierdoor installeert u eenvoudig een nieuw systeem. Een 2 draads systeem heeft diverse voordelen: zo is het installeren en plaatsen redelijk eenvoudig, er is dus weinig technische kennis nodig. Bovendien zijn de componenten met elkaar verbonden door een 2 draads bus en is de communicatie digitaal. Het enige nadeel is dat het een relatief prijzig systeem is.

Draadloos

Het is ook mogelijk om een draadloos parlofonie systeem te kopen. Dit bestaat uit een buitenpost en een draadloze telefoon als binnenpost. Deze telefoon is op afstand te bedienen met een zender. Hierdoor is de parlofoon overal in huis te bedienen. Nadeel van een draadloos model is echter dat er wel een elektrische deurontgrendeling nodig is, die voorzien is van een compatibel met een zender in.
Kosten parlofonie installeren

De kosten voor het installeren van een parlofoon verschilt en is afhankelijk van bepaalde factoren. Welk systeem en merk u kiest bepaalt voor een groot deel de prijs. Ook installatiekosten en hoe uitgebreid het systeem is, speelt mee in de kosten. De gemiddelde kosten voor een draadloze parlofoon ligt tussen de €15,- en €70,-. Als u een simpele intercom met camera wilt, stijgt de prijs naar €150,- tot €250,-. Gaat u liever voor de luxere versie, dan loopt de prijs snel op naar €500,- of meer.

Extra accessoires

Bij het kopen van een parlofoon kunt u voor de nodige extra’s kiezen. Bijvoorbeeld meerdere binnenposten met één beldrukknop, bijkomende belsignalen in een andere ruimte of automatisch binnen bij aanbellen. Ook is het mogelijk om een intercomfunctie tussen verschillende binnenposten toe te voegen, een oproep op afstand te beantwoorden en de deur te openen of een gesprek door te laten schakelen naar een telefoon.
Zelf installeren of uitbesteden?

U kunt er voor kiezen om de installatie van een parlofoon zelf te doen. Echter is dit geen aanrader, want er zijn behoorlijk wat dingen die mis kunnen gaan. Bij verkeerde installatie kan de deur worden geopend van buitenaf. Bovendien moet de frequentie van de parlofoon op de juiste manier ingesteld worden. Wanneer een bestaande parlofoon vervangen wordt voor een nieuwe, is het zaak de bekabeling te controleren. Als de bekabeling niet werkt, zal dit ook gedaan moeten worden. Het is dus beter om de installatie van parlofonie aan een specialist over te laten.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Een nieuwe parlofoon kopen of uw oude parlofoon vervangen voor een videofoon? Schakel een elektricien in die gespecialiseerd is in het installeren hiervan. Meer informatie over de mogelijkheden van parlofonie en prijzen? Vraag gratis offertes aan, vergelijk deze vrijblijvend met elkaar en vind de juiste specialist voor de installatie. Bespaar tot wel 40% op de kosten!
Besparen op uw parlofoon?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Vrijblijvend contactGratis offertes vergelijken