Zekeringkast

Een zekeringkast, ook wel verdeelkast of groepenkast genoemd, wordt veelal gezien als het hart van de elektrische installatie. De zekeringkast stuurt stroom naar onderdelen zoals stopcontacten en verlichting. Zoekt u een elektricien voor het installeren van de aardlekschakelaar of het bekabelen van de zekeringkast? U zit hier goed! Bij ons netwerk zitten vele elektriciens aangesloten. Vraag via het contactformulier op de offertepagina geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Vervolgens vergelijkt u deze zelf op prijzen. Hierna kiest u de elektricien met de beste voorwaarden en de laagste prijs. U bent tevens van harte welkom als u vragen over de aardlekschakelaar of het bekabelen van de zekeringkast hebt.
Verliesstroomschakelaar

In elke zekeringkast zit een verliesstroomschakelaar, ook wel aardlekschakelaar genoemd. De verliesstroomschakelaar is een schakelaar die automatisch werkt. De aardlekschakelaar meet stroom die de installatie ingaat (L1) evenals de hoeveelheid stroom die eruit gaat (N). Beide hoeveelheden moeten even groot zijn. Zodra verliesstroom van een bepaalde grootte optreedt maakt de aardlekschakelaar de elektrische installatie spanningsloos. De aardlekschakelaar beschermt op deze manier u en uw huisgenoten tegen elektrische schokken. Een aardlekschakelaar bevindt zich altijd aan het begin van de installatie, dit is de hoofdaardlekschakelaar van 300 mA. Bij een kring zit de extra verliesstroomschakelaar van 30 mA, voor vochtige ruimtes.

Groepenkast uitbreiden

Als u al uw apparatuur tegelijk gebruikt en u hebt onvoldoende groepen, dan springen de zekeringen. Hebt u meer groepen nodig? U kunt de stoppenkast uitbreiden of verzwaren. De groepen hebben vaak een max van 16 ampère. De max beveiligt de groep tegen kortsluiting en overbelasting omdat een groep niet meer dan 3600 Watt aankan. Wanneer de groepen goed verdeeld zijn gaat de benodigde stroom naar het apparaat zonder dat de verliesstroomschakelaar uitslaat. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u de droger en wasmachine op dezelfde groep aansluit en tegelijk aanzet. Vroeger werden er veel minder apparaten gebruikt, er waren dus ook minder groepen nodig.

Vraag vrijblijvend offertes aan

In de loop der jaren hebben we een groot netwerk van elektriciens in Vlaanderen opgebouwd.

Vrijblijvend contact
Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Is de elektriciteit in uw woning afgekeurd? Het is erg gevaarlijk indien de elektriciteit in uw woning niet up-to-date is. Elektriciteit leggen is daarnaast niet voor elke klusser weggelegd. Wilt u de meterkast verplaatsen of de zekeringkast bekabelen? U kunt het beste een elektricien inhuren. Jan Cools is een netwerk van erkende elektriciens. Na het invullen van het contactformulier ontvangt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes. De offertes vergelijkt u zelf en vervolgens kiest u de elektricien met de beste voorwaarden en de laagste prijs. Met vragen over de aardlekschakelaar of het bekabelen van de zekeringkast of meterkast bent u tevens van harte welkom.

Gratis offertes vergelijken