elektricien Wevelgem

Elektricien Wevelgem

Heeft u een elektricien uit de omgeving van Wevelgem nodig? Een elektrieker legt moeiteloos nieuwe elektriciteit aan, sluit vakkundig een meterkast aan en renoveert uw elektrische installatie. Met elektriciens weet u zeker dat alles op de juiste manier uitgevoerd wordt. Benieuwd naar de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan gratis en vrijblijvend offertes van elektriciens uit uw regio. Ondek de scherpe prijzen! Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over elektriciteitswerken. We geven u niet alleen meer informatie over de werkzaamheden van een elektricien, maar ook over de gemiddelde kosten.

Elektricien gezocht? Vergelijk offertes & bespaar!

 • Vind een geschikte elektricien in Wevelgem
 • Vergelijk eenvoudig offertes van elektriciens in de buurt
 • Offertes aanvragen, zonder enige verplichting


Welke elektriciteitswerken in Wevelgem?

Voordeel van elektriciens is dat ze moeiteloos allerlei algemene elektriciteitswerken uitvoeren. Van het installeren van een domoticasysteem, tot het aanleggen van nieuwe elektriciteit. Ook het installeren van een differentieelschakelaar of het aansluiten van een nieuwe meterkast is geen probleem.

Met een elektricien uit Wevelgem bent u verzekerd van deskundige hulp. Bovendien geeft hij u graag waardevol advies. Gaat u elektriciteitswerken laten uitvoeren aan uw elektriciteitsinstallatie? Dan is het misschien nodig dat u een nieuwe keuring laat uitvoeren.

Voorbeelden van elektriciteitswerken:

 • Renovatiewerken en herstellingen.
 • Verzwaring van elektriciteit.
 • Vervangen en uitbreiden van de meterkast.

 • Leggen van elektriciteitskabels.
 • Beveiliging en automatisatie.
 • Aansluiten van o.a. lampen en domotica.


Navigeer op deze pagina naar:Wat kost een elektricien?

Het uurloon van een elektricien is onder afhankelijke van de ervaring van de vakman. Een beginnend elektrieker uit de regio Wevelgem heeft een uurloon vanaf €25,-. Wanneer de elektrieker meer ervaring heeft, ligt het uurloon tussen de €30,- en €35,-. Elektriciens met zeer veel ervaring hebben een uurtarief van ongeveer €40,- en €50,-.

Is een beginnend elektrieker altijd goedkoper?

Nee, dat is niet het geval. Zeer ervaren elektriekers hebben een hoger uurloon, maar doen vaak minder lang over de klus. Doordat ze sneller klaar zijn met de werkzaamheden, zijn de arbeidskosten daarom soms lager. Naast een uurtarief is het ook mogelijk om een vaste prijs af te spreken met de elektrieker.

Uurtarief elektricien: 2024

Arbeidsloon 2024* Hoeveel ervaring?
Vanaf €25,- per uur Beginnend elektricien
Tussen €30,- en €35,- per uur Elektricien met gemiddelde ervaring
Tussen €40,- en €50,- per uur Zeer ervaren elektrieker

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar het exacte tarief? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Lees hier meer over de prijzen van elektriekers.Kies voor kwalitatieve elektriciteitswerken!

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijkenelektriciteit vernieuwen Wevelgem

Een elektrieker voor renovatie en herstellingen

Heeft u een oud pand in Wevelgem waarvan de elektriciteit wel een renovatie kan gebruiken? Of zijn er moet spoed herstellingen nodig? De elektricien uit Wevelgem helpt u graag.

Geen project is ons te klein of te groot.

Uit ervaring blijkt dat wanneer iemand ons belt voor een herstelling het ook écht nodig is. De oude elektriciteitsinstallatie voldoet zelden aan de energiebehoefte van tegenwoordig. Soms komen de elektriciens zelfs nog meterkasten met stoppen tegen. Vernieuwen is dan essentieel. De elektrieker doet voor de renovatie eerst een veiligheidsinspectie. De elektricien controleert onder andere de bedrading, de aarding en de aardlekschakelaren. Daarnaast controleert de elektricien of alles conform de richtlijnen van het AREI is aangesloten. Als renovatie plaatst men vaak een extra kring voor de elektriciteit.


Elektriciteit vernieuwen Wevelgem

Als u verhuist naar een oudere woning, dan is de kans groot dat het elektriciteitsnetwerk flink verouderd is. De zekeringenkast is niet geschikt voor grootgebruikers, zoals wasdrogers en afwasmachines en wellicht is de bekabeling na jaren van gebruik intussen versleten. Ook komt het vaak voor dat stopcontacten nog niet geaard zijn, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. In dat geval doet u er verstandig aan om de elektriciteit in de woning te vernieuwen.

Door de bekabeling te vernieuwen voorkomt u kortsluiting en brandgevaar. Het is wel belangrijk dat de specialist oude kabels zorgvuldig verwijdert. Schakel daarom een elektricien in met ervaring in de renovatie van de elektra.Elektricien nodig voor renovatie of herstellingen?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Gratis offertes ontvangenVervangen van een zekeringkast

Het vervangen van een zekeringkast komt voornamelijk voor in oudere woningen. Meterkasten hebben dan vaak niet genoeg groepen om alle elektronische apparaten goed te verdelen. Andere redenen om zekeringskasten te vernieuwen zijn om voorzieningen voor krachtstroom aan te leggen, het verplaatsen en vernieuwen van de meterkast of een uitbreiding van uw elektronische apparaten.

Wat doet de elektricien?

De elektrieker uit Wevelgem haalt eerst de stroom eraf en begint dan met het demonteren van de oude kast. Vervolgens plaatst hij de nieuwe voorzieningen en verdeelt hij de groepen. Dit is belangrijk om overbelasting van het systeem te voorkomen. Na het vernieuwen is het nodig om uw elektriciteitsinstallatie te laten keuren.

Waarom een elektrieker inschakelen?

Elektriciteit is natuurlijk onmisbaar in uw woning. Het is daarom belangrijk om het onderhoud, herstellen van storingen en het leggen van elektriciteit over te laten aan een ervaren elektricien. Hiermee voorkomt u onnodige storingen, maar ook kortsluitingen die brand kunnen veroorzaken.

Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een elektricien uit de omgeving van Wevelgem:

 • U bent verzekerd van de juiste aansluiting.
 • Er is een kleinere kans op storingen.
 • De veiligheid van de elektriciteitsinstallatie is gegarandeerd.
 • U voorkomt brand en kortsluitingen.
 • Eventuele problemen worden direct verholpen.

elektriciteit leggen Wevelgem

Elektriciens voor uw aansluiting & installatie

Wilt u een nieuwe elektriciteitsinstallatie laten plaatsen? Of uw huidige installatie uitbreiden bij een verbouwing? Schakel dan altijd erkende elektriciens in. De elektriciens leggen ook moeiteloos nieuwe stroompunten voor u aan. Bijvoorbeeld voor buitenverlichting bij uw tuinhuisje. Op deze pagina leest u meer over het leggen en vernieuwen van elektriciteitsaansluitingen en andere algemene elektriciteitswerken. Ook geven we u een indicatie van de richtprijzen.


Elektriciteit leggen Wevelgem

Eén van de belangrijkste zaken die u in een nieuwe woning moet regelen, is het leggen van elektriciteit. Zonder een werkend elektriciteitsnetwerk heeft u namelijk geen stroom, geen internet en geen tv. Dit laat u het beste over aan een vakman uit Wevelgem, omdat dit gevaarlijke situaties voorkomt.

De vakman stelt eerst een elektriciteitsplan in. Dit is een tekening van alle elektriciteitskabels, lichtpunten en stopcontacten. Als er al leidingen zijn geplaatst, dan trekt hij de juiste kabels door het huis. Is dit nog niet het geval, dan plaatst de elektricien eerst de leidingen. Als alle stopcontacten geplaatst zijn, werkt hij de meterkast af.Elektricien nodig voor aanleg of installatie?

Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes ontvangenUitbreiden van elektrische installatie

Een uitbreiding van de elektronische installatie is nodig wanneer u meer apparaten wilt aansluiten op de elektriciteit. U heeft dan namelijk meer stroomgroepen nodig, om overbelasting van het systeem te voorkomen.

Een andere verzwaring van de elektriciteit is de plaatsing van extra kringen, bijvoorbeeld voor de bouw van een nieuwe kamer, badkamer of wanneer u elektriciteit in de tuin wilt laten leggen. Alle stroomgroepen- en kringen moeten achter een differentieelschakelaar geplaatst worden. Hierbij zorgt de elektrieker uit Wevelgem er altijd voor dat de maximaal toelaatbare stroomsterkte (de nominale stroom), niet overstijgt wordt.

Aardingspen plaatsen

Het hoofddoel van de aardingspen is het beschermen van personen. Staat er door een defect gevaarlijke spanning op een apparaat? Dan krijgt u niet de schok, maar wordt de elektriciteit via de grond afgevoerd. Bij nieuwbouwwoningen laat men vaak een aardingslus onder de fundering leggen. Bij oudere woningen in Wevelgem plaatst men de aardingspen vaak in de grond van de tuin. De aardingspen moet men minimaal 60 centimeter diep in de grond leggen. De lengte van een aardingspen, of – baar is gemiddeld 1.5 meter.

Meterkast aansluiten

Nadat alle bedrading, de aardingspen en de kringen zijn aangesloten op de zekeringkast, sluit de elektrieker alles aan in de meterkast. Hij volgt hiervoor altijd de voorschriften van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installatie (het AREI). De elektricien sluit eerst het aardingssysteem aan. Daarna sluit hij alle kabels aan en de voedingskabel op de scheidingsschakelaar. Als laatste installeert de elektricien de elektriciteitsmeter aan.

Wat kost het aansluiten van elektriciteit?

Het leggen en aansluiten van elektriciteit in een complete woning kost rond de €3.700,-. Wilt u alleen buiten elektriciteit vernieuwen, bijvoorbeeld voor een tuinhuis? Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €450,-. Krachtstroom voor de keuken kost ongeveer €825,-. Hoe meer groepen er aangelegd moeten worden, hoe hoger de totaalprijs is.

Nieuwe meterkast nodig?

Dit kost rond de €360,- tot €880,-. Totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het aantal groepen en de werkzaamheden die er nodig zijn. Bekijk de prijstabel voor meer informatie!

Elektriciteit aansluiten kosten 2024

Soort project Gemiddelde prijs * Bijzonderheden
Elektriciteit aansluiten
Complete woning €3.700,- Aanleggen van elektra in een complete woning, inclusief werkzaamheden als stopcontacten aanleggen, het vervangen van de meterkast en het aansluiten van een aardlekschakelaar.
Tuinhuis €450,- Elektriciteit buiten de woning.
Woonkamer €550,- Voornamelijk verlichting en thermostaat.
Keuken / badkamer €825,- Verlichting en zwaardere apparatuur op krachtstroom.
Veranda €950,- Grenzend aan huis, schakelaars in woning en aansluiting voor zware apparatuur voor bijvoorbeeld een buitenkeuken.
Overige projecten
Meterkast aansluiten €360,- tot €880,- De prijzen lopen uiteen en zijn afhankelijk van het aantal groepen en de fase van de meterkast.
Aarding €200,- Een standaard aarding, inclusief materiaal en aansluitkosten.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

elektriciteitswerken Wevelgem

Algemene elektriciteitswerken van een elektricien

Algemene elektriciteitswerken bestaat uit allerlei verschillende werkzaamheden. Denk aan het aanleggen van bekabeling voor verlichting, het ophangen van lampen en het installeren van wisselschakelaars. Ook voor deze klussen is het verstandig om een ervaren elektrieker in te schakelen. Lees verder op deze pagina om meer te weten te komen over algemene elektriciteitswerken.


Verlichting in huis

Wist u dat de verlichting in huis een grote rol speelt in uw woongenot? Het is namelijk belangrijk dat elke hoek van de woning voldoende verlicht wordt. Een elektricien uit Wevelgem helpt u met het opstellen van een verlichtingsplan. Zeker in het geval van een nieuwbouwwoning is dit belangrijk. De elektricien stelt dan een plan op met daarin alle lichtpunten.

Wilt u graag spotverlichting in de keuken laten plaatsen? Ook dit is een mogelijkheid. De elektricien neemt deze lichtpunten dan mee in het verlichtingsplan. Het voordeel hiervan is dat u alle kabels netjes laat afwerken, voor een strak resultaat.Elektricien nodig voor elektriciteitswerken in Wevelgem?

Vul het offerteformulier in en ontvang vrijblijvende offertes van elektriciens uit uw regio!

Gratis offertes ontvangenTuinverlichting aanleggen

Het aansluiten van tuinverlichting is iets ingewikkelder. De elektriciteitskabels moeten namelijk goed beschermd zijn tegen verschillende weersomstandigheden, daarom wordt dit diep in de grond weggewerkt. Als u een elektrieker inschakelt, dan weet u zeker dat hij het juiste materiaal gebruikt. Hierdoor is de kans op kortsluiting minimaal.

Bij buitenverlichting heeft u de keuze uit vele verschillende soorten tuinverlichting. Een buitenlamp zorgt ervoor dat u altijd voldoende licht hebt in de tuin. Als u op zoek bent naar tuinverlichting met iets meer sfeer, dan zijn sfeerpotjes in de grond ook een optie.

Wisselschakelaar plaatsen

Met een wisselschakelaar is het mogelijk om één plafond- of wandlamp op twee verschillende plekken te bedienen. Ideaal voor bijvoorbeeld de overloop. U kunt de verlichting dan onder aan de trap aan doen en boven weer uit doen. Een wisselschakelaar wordt ook wel eens een hotelschakelaar genoemd. De elektricien plaatst op beide bedienplaatsen een wisselschakelaar. Hierbij worden de fasedraden, nuldraden aangebracht en een zwarte of grijze schakeldraad. De schakeldraad verbindt de twee wisselschakelaars.

Wat kost het aansluiten van verlichting?

Heeft u een nieuwbouwwoning in Wevelgem en wilt u overal verlichting laten aanbrengen door elektriciens? De gemiddelde kostprijs ligt tussen de €1.600,- tot €1.900,- voor 9 tot 16 lichtpunten. Alleen bedrading voor lampen leggen in de keuken door elektriciens kost ongeveer €440,- tot €560,-. De richtprijzen worden beïnvloed door het aantal lichtpunten, maar ook door de montage. Wilt u bijvoorbeeld wisselschakelaars? Dan zijn de totaalprijzen vaak iets hoger.

Buitenverlichting leggen kost rond de €80,- tot €270,-. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het aantal lichtpunten, hoeveel bekabeling er gelegd moet worden en of er een nieuwe groep nodig is in de meterkast.

Verlichting aansluiten kosten 2024

Plaats van verlichting Gemiddelde kostprijs* Informatie
Volledige woning €1.600,- tot €1.900,- 9 tot 16 lichtpunten
Keuken €440,- tot €560,- 3 tot 4 lichtpunten
Woonkamer €380,- tot €580,- 2 tot 4 lichtpunten
Gang €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Slaapkamer €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Badkamer €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Buitenverlichting €80,- tot €270,- Gemiddelde kostprijs voor een standaard verdeling van het aantal lichtpunten.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Databekabeling plaatsen

Zelfs in deze tijd, waarin alles draadloos geregeld is, is het belangrijk om een goed datanetwerk in huis te hebben. Databekabeling geeft u toegang tot onder andere internet, TV en telefonie.

Maakt u gebruik van draadloos internet? Als u slechts één router gebruikt, dan is de kans groot dat het internet in het hele huis niet overal even sterk is. Met behulp van het leggen van databekabeling kunt u een tweede router aanleggen, waardoor u overal in huis profiteert van snel internet. Het aanleggen van databekabeling laat u het beste over aan een gespecialiseerd elektrieker uit Wevelgem.

Differentieelschakelaar aansluiten

De differentieelschakelaar is onmisbaar in uw meterkast. Een differentieelschakelaar, ook aardlekschakelaar en verliesstroomschakelaar genoemd, beschermt u tegen schokken. Wanneer de aardlekschakelaar gevaarlijke lekstroom detecteert, wordt de elektronische installatie spanningsloos gemaakt. De aardlekschakelaar meet dus hoeveel elektriciteit de installatie opneemt en hoeveel elektriciteit er terugstroomt. Elektriciens gebruiken twee varianten van de aardlekschakelaar: een schakelaar met gevoeligheid 30mA of 300MA. De 30mA variant gebruikt men in vochtige ruimten.

Elektriciens voeren alles volgens de voorschriften van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) uit. U mag bijvoorbeeld maximaal vier groepen aan één differentieelschakelaar koppelen.

Overspanningsbeveiliging

De differentieelschakelaar beschermt dus personen, maar hoe zit het met uw dure elektronica? Daar is overspanningsbeveiliging voor.

Overspanningsbeveiliging beschermt uw apparaten tegen hoge spanningsverschillen die ontstaan wanneer de bliksem in de buurt van uw woning in Wevelgem inslaat. Die kans is erg klein hoor ik u denken, maar met 50.000 geregistreerde blikseminslagen in België is dat onjuist. Vooral als u bedenkt dat een directe blikseminslag niet eens nodig is om schade te veroorzaken. Benieuwd naar de totaalprijs en mogelijkheden van een overspanningsbeveiliging? Na uw offerteaanvraag sturen de elektriciens uit Wevelgem u gratis en vrijblijvend offertes.

kleine elektriciteitswerken Wevelgem

Kleine elektriciteitswerken

Uiteraard voeren elektriciens uit Wevelgem ook veel kleine elektriciteitswerken uit. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten of vernieuwen van een inbouwstopcontact, het repareren van een domoticasysteem of het plaatsen van een deurbel. Kleine elektriciteitswerken lijken soms erg eenvoudig, maar het blijft belangrijk om hiervoor een elektricien in te schakelen. Dan weet u zeker dat alles op de juiste manier geïnstalleerd is.


Stopcontact aansluiten

Het aansluiten van een stopcontact is een klus die onder kleine elektriciteitswerken valt. Veel mensen laten de stopcontacten vernieuwen omdat de oude varianten geel of beschadigd zijn. Daarnaast merken de elektriciens vaak dat er behoefte is aan een extra contactpunt, of dat de huidige op een onhandige plek in de muur zit.

De elektricien uit Wevelgem houdt altijd rekening met de voorschriften van het AREI. Zo mag de elektrieker maximaal acht stopcontacten op één circuit aansluiten. Oude stopcontacten vernieuwen of nieuwe bedrading leggen voor stopcontacten valt volgens het AREI niet onder een grote aanpassing. Een herkeuring van uw elektriciteitsinstallatie is dus onnodig.Kleine elektriciteitswerken in Wevelgem?

Vergelijk offertes van elektriciens uit uw regio & bespaar.

Gratis offertes vergelijkenDeurbel plaatsen

Het aansluiten van een deurbel op een bestaand beldaad is niet heel moeilijk. De elektricien schroeft eerst de achterplaat van de bel vast en sluit het beldraad af. Vervolgens plaatst hij de rest van de behuizing.

Is er een nieuw beldraad nodig? Dan sluit de elektricien eerst een transformator aan. Dit doet hij in de buurt van een stopcontactpunt. Vervolgens boort hij een gat in het kozijn of de muur en legt een beldraad aan. Daarna sluit hij de deurbel aan en sluit hij het beldraad aan de transformator.

Het plaatsen van een deurbel kost rond de €15,- tot €65,-, exclusief het uurloon.48

Deelnemende elektriciens


1319

Aanvragen behandeld


1101

Uitgevoerde opdrachten


7

Jaar ervaring


Lamp aansluiten

Een lamp wordt aangesloten op een centraaldoos. Uit deze centraaldoos komen alle kabels die de elektricien nodig heeft. Wilt u de plafondlamp op een andere plaats ophangen dan de centraaldoos? Met een kabelgoot is het mogelijk om de kabels netjes weg te werken. De elektrieker sluit de lamp aan op de schakeldraad, nuldraad en de aardedraad. Hiervoor gebruikt hij een kroonsteen. Hij hangt de hanglamp vaak ook op aan een trekontlaster, zodat de hanglamp niet alleen aan de draden hangt.

Het plaatsen van een hanglamp kost ongeveer €3,50 tot €12,50, exclusief het uurtarief.

Kosten kleine elektriciteitswerken

Wilt u een nieuw inbouwstopcontact laten plaatsen? De plaatsing van een inbouwstopcontact kost ongeveer €70,- tot €125,-. Het vervangen van een inbouwstopcontact is goedkoper, want dan hoeven er geen kabels getrokken te worden. De totaalprijs ligt dan tussen de €30,- tot €50,-. De kostprijs van een deurbel beginnen vanaf €15,-. Bekijk de tabel voor alle prijsinformatie!

Waar zijn de kosten van kleine werken van afhankelijk?

De totaalprijs is onder andere afhankelijk van het uurloon van de elektricien uit de regio Wevelgem. Het uurtarief van beginnende elektriciens is lager dan het uurtarief van ervaren elektriciens. Daarnaast beïnvloedt ook het type algemene elektriciteitswerken de richtprijs en het materiaal dat er nodig is.

Wat kosten kleine elektriciteitswerken 2024?

Kleine elektriciteitswerken Gemiddelde kostprijs*
Stopcontact
Plaatsen van een inbouwstopcontact €70,- tot €125,-
Vervangen van een stopcontact €30,- tot €50,-
Stopcontact in meterkast plaatsen €50,- tot €65,-
Deurbel
Draadloze of bedrade deurbel €15,- tot €65,-
Intercom zonder camera €25,- tot €75,-
Intercom met camera €150,- tot €250,-
Installatiekosten per uur €45,- tot €60,-
Lamp plaatsen
Dimknop €5,- tot €12,-
Aan-uit knop €3,50 tot €12,50
Uurtarief elektrieker €45,- tot €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u via het offerteformulier kosteloos offertes aan.

domotica aansluiten Wevelgem

Beveiliging en automatisatie

Beveilig uw woning met een alarmsysteem, camerabewaking of andere domotica. U kunt bijvoorbeeld uw verlichting automatisch aan en uit doen met een timer. Of bedien de buitenverlichting met een app op uw smartphone. Zelfs wanneer u niet thuis bent. Ook de rookmelders en inbraakbeveiliging bedient u gemakkelijk met uw mobiele telefoon. Bekijk bijvoorbeeld live de beelden van het camerasysteem, krijg een melding bij een inbraakpoging of wanneer een rookmelder af gaat.


Domotica aansluiten

Domotica plaatsen heeft alles te maken met comfort, gebruiksgemak, veiligheid, het milieu en energiekosten. Domotica is in feite een besturingssysteem die apparaten op elektriciteit automatiseert. Er bestaan twee varianten: een open domoticasysteem en een gesloten systeem.

De eerste variant kunt u koppelen met andere systemen, terwijl u bij het gesloten systeem geen componenten en functies van andere producten kunt integreren. De bediening kan via speciale schakelaars, touchscreen of zelfs uw pc, tablet of smartphone. Tegenwoordig is het installeren van een domoticasysteem erg betaalbaar en biedt het interessante mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch sluiten van uw zonwering. Of programmeerbare verlichting en een paniekschakelaar.Elektricien nodig voor beveiliging of automatisatie?

Vul het offerteformulier in en ontvang vrijblijvende offertes!

Gratis offertes ontvangenKosten domotica

We krijgen steeds meer domotica in huis. Voor een complete elektrische installatie met een domoticasysteem moet u denken aan een gemiddelde prijs van €3.850,-. Wilt u nog extra opties laten installeren? Houd dan rekening met en hogere totaalprijs. Zo kost het koppelen van de verwarming ongeveer €900,- meer en een audiosysteem rond de €2.000,- meer. Voordeel van een domoticasysteem is dat u het wooncomfort in uw woning in Wevelgem verhoogd. Bekijk de prijstabel voor meer informatie over de gemiddelde richtprijzen.

Domotica aansluiten kosten 2024

Soort systeem Gemiddelde prijs* Waar zijn de kosten uit opgebouwd?
Elektrische installatie met domotica €3.850,- Geautomatiseerde elektrische installatie met stopcontacten, tv-distributiepunten en datastopcontacten en extra’s in de zekeringkast.
Extra opties
Verwarming koppelen + €900,- Verwarming gekoppeld aan domotica systeem.
Alarm integreren + €1.500,- Alarm geïntegreerd.
Audio + €2.000,- Audio installatie gekoppeld aan domotica systeem.

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Er wordt uitgegaan van een standaard woning met drie slaapkamers of in domoticatermen: een huis met 10 zones en 14 lichtkringen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Parlofonie en videofonie

Het belang van goede toegangscontrole mag u nooit onderschatten. Vroeger gebruikten we bijvoorbeeld een deurspion, een kijkglas in de deur. Tegenwoordig hebben we de keuze uit parlofonie of videofonie om ongenode gasten in Wevelgem buiten te houden.

De eenvoudigste vorm is de parlofoon, een deurtelefoon. Hiermee spreekt u met de bezoekers en opent u eventueel op afstand de deur. De moderne variant daarop is de videofoon. Hiermee kan u ook met de bezoeker spreken en op afstand de deur openen. Bijkomend voordeel is dat de bezoeker, door de camera, tevens zichtbaar is.

Eventueel is het mogelijk om meerdere camera’s aan het systeem te koppelen of de camerabeelden op te slaan. De elektriciens uit Wevelgem helpen u graag bij deze elektriciteitswerken.

Tuinbeveiliging met een tuinpoort

Wilt u voorkomen dat er zomaar mensen in uw tuin komen? Plaats dan een tuinafsluiting met beveiliging en een tuinpoort. U kunt bijvoorbeeld een camera ophangen bij de tuinafsluiting, een videofoon, om direct te zien wie er voor de tuinpoort staat. Of kies voor een volledig automatische poort. Deze opent u eenvoudig met een handzender of met een app op uw smartphone. U hoeft niet meer naar buiten om de tuinpoort open of dicht te doen. Er zijn ook tuinpoorten die u kunt beveiligen met een toegangscode.

Alarmsystemen en camerabewaking

Er zijn vele soorten alarmsystemen met camerabewaking. Bijvoorbeeld een geheel draadloos systeem of een bedraad alarmsysteem. Een alarmsysteem zorgt voor een verhoogde veiligheid in uw woning. Bovendien heeft camerabewaking een groot afschrikkend effect. Het is belangrijk dat de camerabewaking en het alarmsysteem goed geïnstalleerd wordt.

Heb ik een vergunning nodig?

U mag niet zomaar overal camerabewaking plaatsen. Zo mag u bijvoorbeeld niet eigendommen van een ander opnemen, bijvoorbeeld de achtertuin van uw buren. Ook moet u een bewakingscamera aangeven bij de overheid.

Keuring

Heeft u een woning in Wevelgem gekocht waarvan de elektriciteitsinstallatie afgekeurd is? Dan heeft u nog 18 maanden de tijd om de elektriciteitsinstallatie opnieuw te laten keuren. Een keuring wordt gedaan volgens de AREI-normen bij elke wijziging, verzwaring en uitbreiding. Ook een geheel nieuwe elektriciteitsinstallatie moet u laten keuren voordat u het in gebruik kunt nemen.

Heeft u een woning die voor 1 oktober 1981 gebouwd is?

Dan moet u de elektriciteitsinstallatie altijd laten keuren wanneer u deze woning wilt verkopen. Hiervoor moet u een erkende elektricien inschakelen. Het keuringsattest moet u vervolgens bij de verkoop voorleggen.


Hoe werkt een keuring van de elektrische installatie?


Elektriciteitskeuring

Een elektriciteitskeuring is verplicht wanneer u de elektriciteitsinstallatie laat aanpassen of vernieuwen. Tijdens de keuring heeft u een ééndraadsschema en een situatieschema nodig. Deze zijn opgeteld door degene die de zekeringkast heeft opgesteld. Elke keuring is 25 jaar geldig, mits er niets wordt gewijzigd. Op de website vlaanderen.be staat nog meer informatie over wanneer u verplicht een elektriciteitskeuring moet laten uitvoeren. Op belgium.be vindt u meer informatie over de voorwaarden waar een elektriciteitsinstallatie aan moet voldoen.

Keuring elektriciteit 2024

Keuring Gemiddelde kosten*
Elektrische installatie €125,- tot €175,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen van een keuring, vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Dringend een elektrieker in Wevelgem nodig?

In sommige situaties heeft u dringend de hulp van een elektricien nodig. Wanneer u last heeft van een spontane stroomstoring bijvoorbeeld. Een elektrieker lost uw problemen dan snel voor u op, zodat u spoedig weer gebruik kunt maken van al uw elektronica. Als u gebruik maakt van onze service dan wordt u met spoed geholpen door een onderhoudselektricien uit Wevelgem. Hoe dit werkt?

Simpel: via het offerteformulier geeft u aan wat het probleem is. Geef bovendien aan dat het gaat om een spoedgeval, en wij zorgen ervoor dat één van de elektriciens uit Wevelgem zo snel mogelijk contact met u opneemt. Zo staat er dezelfde dag nog een specialist bij u voor de deur, om de stroomstoring op te lossen.

elektriciens Wevelgem

Elektriciens in de buurt?

Elektricien gezocht? Kies dan voor elektriciens in de buurt. Eén van de voordelen van het inschakelen van een elektricien uit de buurt, is dat u bespaart op de voorrijkosten. Het vinden van een geschikte elektrieker is heel eenvoudig. Vul het offerteformulier in en u ontvangt geheel automatisch en snel een aantal offertes.

Heeft u een elektricien en wilt u meer informatie over hoe u voordelig en eenvoudig een elektricien vindt? Lees dan meer informatie op de pagina elektricien gezocht.

Vergelijk de prijsoffertes op basis van prijs en voorwaarden op uw gemak thuis. Zo kiest u eenvoudig de beste elektrotechnicus en betaalt u niet te veel. Deze offerteservice is geheel gratis en zonder verplichtingen, u zit dus nergens aan vast!

Recent aangevraagde offertes

Vervangen van een zekeringkast in Kortrijk
Elektriciteit vernieuwen in Brugge
Elektriciteit leggen in Oostende
Aardingspen plaatsen in Roeselare
Meterkast aansluiten in Waregem
Tuinverlichting laten aanleggen in Ieper
Databekabeling plaatsen in Knokke-Heist
Overspanningsbeveiliging plaatsen in Menen
Stopcontact aansluiten in Wevelgem
Domotica aansluiten in Harelbeke

Elektriciens Wevelgem? Gratis offertes vergelijken!

Het is verstandig om een ervaren elektricien in te schakelen voor algemene elektriciteitswerken. Denk aan het leggen van elektriciteit voor buitenverlichting, een keuring of het aansluiten van stopcontacten. Een elektrieker zorgt voor vakkundige en veilige elektriciteitswerken. De elektriciens geven u bovendien deskundig advies over de mogelijkheden.

Besparen op de totaalprijs? Zo doet u dat!

Vergelijk prijsoffertes van meerdere elektriciens in de buurt. Er is altijd snel een elektricien beschikbaar voor uw elektriciteitswerken. Vul vandaag nog het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal scherpe aanbiedingen!Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 329 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%
Gratis offertes vergelijken