elektricien Beveren

Elektricien Beveren

Elektriciteit is in de huidige samenleving onmisbaar. Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk om de elektriciteitswerken uit te besteden aan een ervaren elektricien uit Beveren. Een elektrieker verzorgt vakkundige databekabeling, plaatst moeiteloos buitenverlichting en verzorgt het installeren van meterkasten. Uiteraard zijn elektriciens ook voor andere elektriciteitswerken in te schakelen. Besparen op de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan offertes van elektriciens (max 6) uit uw regio. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar! Bent u nieuwsgierig naar voor welke algemene elektriciteitswerken u een elektricien uit Beveren in kunt schakelen? Op deze pagina leest u meer over de verschillende werkzaamheden die elektriciens uitvoeren en het uurtarief van een elektrieker.

Elektricien gezocht? Vergelijk offertes & bespaar!

 • Vind een geschikte elektricien in Beveren
 • Vergelijk eenvoudig offertes van elektriciens in de buurt
 • Offertes aanvragen, zonder enige verplichting


Welke elektriciteitswerken in Beveren?

Elektriciens uit Beveren voeren een breed scala aan elektriciteitswerken uit. U kunt een elektrieker al inschakelen voor kleine werkzaamheden, zoals de plaatsing van een nieuw inbouwstopcontact of het installeren van buitenverlichting.

Maar ook grotere werkzaamheden voeren zij uit: het verplaatsen van meterkasten of renovatie van uw elektranetwerk, bijvoorbeeld. In Beveren zijn dit de meest voorkomende werkzaamheden van elektriciens:

Voorbeelden van elektriciteitswerken:

 • De renovatie en het herstellen van elektra.
 • Het verhelpen van een stroomstoring.
 • Het leggen van een nieuw elektriciteitsnetwerk.

 • Het (her)keuren van elektriciteit.
 • Het aansluiten van (tuin)verlichting.
 • Het plaatsen en vernieuwen van meterkasten.


Navigeer op deze pagina naar:Wat kost een elektricien?

Het uurloon van een elektricien wordt beïnvloed door de algemene elektriciteitswerken, maar ook door de ervaring van de elektrieker. Een elektrieker met veel ervaring heeft een uurloon van gemiddeld €40,- en €50,-. Elektriciens met iets minder ervaring zijn goedkoper. Het uurloon ligt dan tussen de €30,- en €35,-. Een beginnend elektromonteur is het goedkoopste. Het uurloon begint dan vanaf €25,-.

Heeft u een ervaren of beginnende elektrieker nodig?

Een beginnende elektricien heeft een lager uurtarief, maar soms heeft u een elektrieker nodig met meer ervaring. Bijvoorbeeld bij ingrijpende veranderingen aan uw elektriciteitsinstallatie. Het uurtarief is dan wel iets hoger. Dit betekent overigens niet dat een beginnende elektrieker niet vakkundig werk levert.

Uurtarief elektricien: 2024

Arbeidsloon 2024* Hoeveel ervaring?
Vanaf €25,- per uur Beginnend elektricien
Tussen €30,- en €35,- per uur Elektricien met gemiddelde ervaring
Tussen €40,- en €50,- per uur Zeer ervaren elektrieker

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar het exacte tarief? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Lees hier meer over de prijzen van elektriekers.Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier.

Gratis offertes ontvangenelektriciteit renovatie Beveren

Een elektrieker voor renovatie en herstellingen

In oudere woningen komt het voor dat de bekabeling erg verouderd is. Voor uw eigen veiligheid is het verstandig om te kiezen voor een volledige renovatie van het elektriciteitsnetwerk.

In het verleden werden elektriciteitskabels verwerkt in metalen pijpen. Tegenwoordig gebruiken elektriciens PVC buizen, omdat dit een stuk veiliger is. Normaal gesproken gebruikt een elektrieker uit Beveren een trekveer om oude bekabeling te verwijderen bij een renovatie. Maar omdat deze elektriciteitskabels al verouderd zijn, bestaat er een grote kans dat de draden knappen. Een elektrieker uit Beveren zorgt ervoor dat uw verouderde elektriciteit vakkundig en veilig verwijderd wordt bij een renovatie.


Elektriciteit vernieuwen Beveren

Bij verouderde bekabeling is het belangrijk om de elektriciteit te vernieuwen. De kwaliteit van kabels is tegenwoordig een stuk beter en bovendien is de kans groot dat oudere kabels inmiddels versleten zijn. Het gevolg hiervan is dat de elektriciteitsdraden bloot komen te liggen, waardoor er een grotere kans is op kortsluiting en zelfs brand.

Naast de elektriciteit is het ook belangrijk dat u de meterkast op tijd laat vernieuwen. In oudere huizen is de elektra niet afgestemd op de stroomverbruikers van tegenwoordig. Er is dus een grote kans dat u extra groepen aan moet laten leggen.Elektricien nodig voor renovatie of herstellingen?

Vergelijk kosteloos offertes en bespaar op de totaalprijs.

Gratis offertes vergelijkenVervangen van een zekeringkast

Zekeringskasten zorgen voor een goede verdeling van al de stroom, naar de juiste apparaten. Wanneer u extra elektronische apparaten aanschaft dan is de kans groot dat u de elektriciteitskast moet uitbreiden met extra groepen. Dit zorgt voor een betere verdeling, waarmee u een kortsluiting voorkomt.

Is uw bestaande elektriciteitskast erg verouderd? Dan is het tevens een optie om deze volledig te vernieuwen. Het vernieuwen van de kast is een ingewikkelde klus en niet iets dat u zomaar kan doen. Op die manier weet u zeker dat de nieuwe elektriciteitskast na het vernieuwen naar behoren werkt!

Waarom een elektrieker inschakelen?

Voor onderhoud, herstellingen en leggen van elektriciteit is het belangrijk om een ervaren elektricien in te schakelen. U wilt natuurlijk later geen last krijgen van storingen en kortsluitingen. Met een elektrieker uit Beveren weet u zeker dat alles op de juiste manier uitgevoerd wordt. Dit is bovendien ook erg belangrijk voor de veiligheid.

Waarom moet u elektriciens inschakelen? Dit zijn de belangrijkste redenen:

 • De kans op een kortsluiting of brand is een stuk kleiner.
 • U weet zeker dat alle elektriciteitswerken op de juiste manier uitgevoerd worden.
 • U bent verzekerd van een veilige elektriciteitsinstallatie.
 • De kans op storingen wordt verkleind.
 • De elektricien verhelpt direct eventuele problemen.

elektriciteit aansluiten Beveren

Elektriciens voor uw aansluiting & installatie

De elektriciens uit de regio Beveren staan graag voor u klaar voor het leggen van elektriciteit en het installeren. Wat denkt u bijvoorbeeld van mooie buitenverlichting of het uitbreiden van de meterkast. We krijgen er tegenwoordig steeds meer elektronische apparaten bij.

Het is belangrijk dat uw elektriciteitsinstallatie voldoende groepen heeft. Onvoldoende groepen of een verkeerde aansluiting kan bijvoorbeeld leiden tot een storing of overbelasting van het systeem. Lees op deze pagina meer over deze algemene elektriciteitswerken.


Elektriciteit leggen Beveren

Het leggen van elektriciteit is zeker iets dat u moet uitbesteden aan een elektrieker uit Beveren. Bij het leggen van elektriciteit gaan elektriciens als volgt te werk.

Allereerst stellen ze een plan op. Dit plan bestaat uit een tekening met daarop alle stroompunten en bedrading. Koopt u een nieuwbouwhuis? Dan bepaalt u zelf waar u de stopcontacten laat plaatsen. De elektrieker werkt de elektriciteitsdraden weg in een pvc buis in uw muur. Hij freest gleuven in de muur die precies groot genoeg zijn voor de buizen, en werkt dit naderhand weer af. Als hij de stopcontacten geïnstalleerd heeft, sluit hij alles aan in de elekticiteitskast.Elektricien nodig voor aanleg of installatie?

Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes ontvangenUitbreiden van elektrische installatie

De hoeveelheid elektronische apparaten wordt steeds groter in huizen. U heeft daarom voldoende stroomgroepen en stroomkringen nodig. Wanneer dit niet het geval is, is het handig om de elektriciteitsinstallatie te laten uitbreiden. Bijvoorbeeld wanneer u krachtstroom nodig heeft.

De stroomgroepen worden achter een aardlekschakelaar geplaatst. De nominale sterke, de maximaal toelaatbare stroomsterkte, wordt zo beveiligd. Wanneer u de elektriciteitsinstallatie laat uitbreiden (verzwaring van de elektriciteit) door een ervaren elektrieker uit de omgeving van Beveren, is het nodig om de elektriciteitsinstallatie te laten keuren. Dit moet u altijd laten doen door een erkend elektriciteitsbedrijf.

Aardingspen plaatsen

Tegenwoordig worden alle nieuwe stopcontacten goed geaard. Een aarding is een extra bescherming tegen brand en elektrocutie. In nieuwbouwwoningen maakt men gebruik van een aardingslus, maar oudere woningen zijn nog niet altijd geaard. Om deze reden is het verstandig om een aardingspen aan te leggen.

Een aardingspen is een staaf die u minimaal 60 centimeter in de grond plaatst en verbind met de zekeringkast. In het geval van stroomverlies, leidt de aardingspen de extra stroom af naar de aarde. Het gevolg hiervan is dat één van de zekeringen in de kast uitslaat, waardoor er dankzij de aardingspen geen problemen ontstaan.

Meterkast aansluiten

In de meterkast bevindt zich de kast voor zekeringen en de meters. De elektricien sluit als eerste de zekeringkast aan in de meterkast. Dit bestaat onder andere uit het leggen van de bedrading, de aardingspen en de kringen. Hiervoor volgt hij altijd de voorschriften uit het Algemeen Reglement op de Elektrische Installatie (AREI). Ook installeert de elektrieker de elektriciteitsmeter voor het meten van het energieverbruik.

Wat kost het aansluiten van elektriciteit?

De aansluitingskosten van elektriciteit zijn voornamelijk afhankelijk van de elektriciteitswerken die u laat uitvoeren. Zo kost de aansluiting van meterkasten ongeveer €360,- tot €880,- en elektriciteit in de woonkamer kost rond de €550,-. Bekijk de tabel voor nog meer prijsinformatie.

Nieuwe woning gekocht?

Het aansluiten van elektriciteit in een woning kost ongeveer €3.700,-. Dit is inclusief algemene elektriciteitswerken zoals de plaatsing van stopcontacten, buitenverlichting en het aansluiten van de meterkast. De totaalprijs is ook afhankelijk van het uurtarief.

Elektriciteit aansluiten kosten 2024

Soort project Gemiddelde prijs * Bijzonderheden
Elektriciteit aansluiten
Complete woning €3.700,- Aanleggen van elektra in een complete woning, inclusief werkzaamheden als stopcontacten aanleggen, het vervangen van de meterkast en het aansluiten van een aardlekschakelaar.
Tuinhuis €450,- Elektriciteit buiten de woning.
Woonkamer €550,- Voornamelijk verlichting en thermostaat.
Keuken / badkamer €825,- Verlichting en zwaardere apparatuur op krachtstroom.
Veranda €950,- Grenzend aan huis, schakelaars in woning en aansluiting voor zware apparatuur voor bijvoorbeeld een buitenkeuken.
Overige projecten
Meterkast aansluiten €360,- tot €880,- De prijzen lopen uiteen en zijn afhankelijk van het aantal groepen en de fase van de meterkast.
Aarding €200,- Een standaard aarding, inclusief materiaal en aansluitkosten.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

elektriciteitswerken Beveren

Algemene elektriciteitswerken van een elektricien

Een aantal algemene elektriciteitswerken die elektriciens vaak uitvoeren zijn het vernieuwen van verlichting in en buiten huis, de montage van wisselschakelaars en het installeren van stopcontacten. Wisselschakelaars zijn ideaal voor wanneer u een hanglamp om meerdere punten wil bedienen. Over de algemene elektriciteitswerken leest u hieronder meer.


Verlichting in huis

Goede verlichting in huis is cruciaal voor uw eigen woongenot. Donkere hoekjes zien er klein en somber uit. Het opstellen van een verlichtingplan is de perfecte manier om overal voldoende licht te garanderen.

De elektriciens stellen een een verlichtingplan voor u op. Hierbij denken dan elektriciens aan de locatie van de lampen en spotverlichting en houden ze rekening met de locatie voor de lichtschakelaar. De elektriciens zorgen ervoor dat ook deze op een logische plek zit. Wilt u graag LED-verlichting langs de trap plaatsen? Of bent u juist geïnteresseerd in sfeervolle spotverlichting door het hele huis? Elektriciens uit Beveren installeren deze in korte tijd.Elektriciteitswerken in Beveren?

Vul het offerteformulier in en ontvang vrijblijvende offertes van elektriciens uit uw regio!

Gratis offertes ontvangenTuinverlichting aanleggen

Tuinverlichting zorgt ervoor dat u ’s avonds nog gewoon in uw tuin kunt zitten. Daarnaast is tuinverlichting een goede sfeerbepaler. Bijvoorbeeld door spotverlichting in de grond te richten op bijzondere elementen in de tuin, of misschien door sfeervolle terrasverlichting te plaatsen.

Bij de plaatsing van tuinverlichting komt meer kijken dan bij het plaatsen van binnenverlichting. Allereerst moet buitenverlichting goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Als dit niet het geval is, dan is er de kans op kortsluiting. Laat ook buitenverlichting daarom leggen door ervaren elektriciens zodat u verzekerd bent van een veilig resultaat.

Wisselschakelaar plaatsen

Met een wisselschakelaar is het mogelijk om een lichtpunt op meerdere punten te bedienen. Een wisselschakelaar wordt ook wel een hotelschakelaar genoemd. In een hotel kunt u de lampen altijd bedienen met een schakelaar aan de wand en een schakelaar dicht bij het bed. In huis zien we wisselschakelaars vaak gebruikt worden voor lampen op de overloop of in de woonkamer.

De elektricien sluit de wisselschakelaars aan op de plafond- of hanglamp, maar verbindt de schakelaars ook met elkaar met een zwarte of grijze schakeldraad. De lamp wordt aangesloten op de fase- en nuldraden.

Wat kost het aansluiten van verlichting?

De richtprijzen voor de aansluiting van verlichting worden onder andere beïnvloed door het aantal lichtpunten dat u laat installeren, de ingewikkeldheid van de klus en de materiaalkosten. Is er bijvoorbeeld nieuwe bedrading nodig of wilt u een wisselschakelaar? Dan zijn de installatiekosten hoger, want deze algemene elektriciteitswerken nemen meer tijd in beslag.

Wat kost verlichting per lichtpunt?

De montage van één tot twee lichtpunten kost rond de €130,- tot €250,-. Hoe meer lichtpunten u laat installeren, hoe hoger de kostprijs. In een volledige woning zijn er meestal gemiddeld negen tot zestien lichtpunten. De aansluitingskosten liggen dan gemiddeld tussen de €1.600,- tot €1.900,-.

Verlichting aansluiten kosten 2024

Plaats van verlichting Gemiddelde kostprijs* Informatie
Volledige woning €1.600,- tot €1.900,- 9 tot 16 lichtpunten
Keuken €440,- tot €560,- 3 tot 4 lichtpunten
Woonkamer €380,- tot €580,- 2 tot 4 lichtpunten
Gang €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Slaapkamer €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Badkamer €130,- tot €250,- 1 tot 2 lichtpunten
Buitenverlichting €80,- tot €270,- Gemiddelde kostprijs voor een standaard verdeling van het aantal lichtpunten.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Databekabeling plaatsen

U zou het misschien niet denken, maar ook in dit draadloze tijdperk is een goede databekabeling nog steeds erg belangrijk. U maakt misschien voornamelijk gebruik van draadloos internet, maar als u in uw hele huis van snel internet wilt profiteren, is het verstandig om door middel van bekabeling een extra router te installeren.

Zeker in bedrijvenpanden is het belangrijk om een goede databekabeling aan te laten leggen. Zo bent u verzekerd dat iedere werkplek beschikt over internet en telefonie. Het aanleggen van een bekabeling behoort ook tot de werkzaamheden van een professioneel elektricien.

Differentieelschakelaar aansluiten

Er zijn een aantal cruciale onderdelen in uw elektriciteitskast. Eén daarvan is de differentieelschakelaar. De differentieelschakelaar, ook wel een aardlekschakelaar, beschermt u tegen schokken.

Een differentieelschakelaar werkt als volgt: De aardlekschakelaar meet continu hoeveel stroom uw elektriciteitsinstallatie opneemt en hoeveel stroom terugkeert. Op het moment dat er minder stroom terugkeert dan dat er uit gaat, is er sprake van stroomverlies. Dit betekent dat de elektriciteit de installatie op een andere manier verlaat, en dit levert gevaarlijke situaties op. De differentieelschakelaar of aardlekschakelaar schakelt in dat geval uit, waardoor er helemaal geen stroom meer naar de installatie gaat.

Elektriciens voeren alles volgens de voorschriften van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) uit. U mag bijvoorbeeld maximaal vier groepen aan één differentieelschakelaar koppelen.

Overspanningsbeveiliging

Zoals een differentieelschakelaar u beschermt tegen schokken, zorgt de overspanningsbeveiliging voor een bescherming van uw elektronica. Moderne elektronica is erg gevoelig, waardoor er maar weinig overspanning nodig is voordat ze beschadigd raken.

Met beveiliging zorgt u ervoor dat er geen hoge spanningsverschillen ontstaan. Wanneer er bijvoorbeeld bliksem inslaat bij u of uw buren, dan vindt deze spanning zich een weg naar buiten via uw installatie en elektronische apparatuur. Een overspanningsbeveiliging vangt deze overspanning op, waardoor uw elektronica bespaard blijft. Als u geïnteresseerd bent in een overspanningsbeveiliging, laat deze dan door een elektricien installeren, zodat u verzekerd bent van een juiste werking.

kleine elektriciteitswerken Beveren

Kleine elektriciteitswerken

In een woning zijn er vaak veel kleine elektriciteitswerken uit te voeren. Soms lijken deze werken heel eenvoudig, maar ook de kleine elektriciteitswerken vereisen kennis en ervaring. Denk hierbij aan het leggen van bedrading voor stopcontacten, het installeren van een deurbel of het monteren van een hanglamp. Met een elektricien bent u verzekerd van de juiste plaatsing. Dit is belangrijk voor het gebruiksgemak, maar ook voor de veiligheid.


Stopcontact aansluiten

De plaatsing van stopcontacten is relatief eenvoudig, maar zonder ervaring moet u dit absoluut overlaten aan een elektricien uit Beveren.

Wilt u een extra inbouwstopcontact? Dan zorgt de elektricien dat de juiste kabels vanaf de meterkast naar het nieuwe stroompunt lopen. Als er al een (loze) leiding in de muur aanwezig is, dan is het slechts een kwestie van het trekken van de juiste kabel. In de meeste gevallen zal de specialist echter een pvc-buis van het contactpunt naar de meterkast moeten aanbrengen. Nadat uw stopcontactpunt is geïnstalleerd zal de vakman de kabels aansluiten op de stroomvoorziening in uw meterkast, zodat u het stopcontactpunt direct kunt gebruiken.Kleine elektriciteitswerken in Beveren?

Vergelijk offertes van elektriciens uit uw regio & bespaar.

Gratis offertes vergelijkenDeurbel plaatsen

De methode die de elektrotechnicus gebruikt voor de plaatsing van een deurbel is voornamelijk of het nodig is om bedrading aan te leggen of niet. Kan de deurbel geplaatst worden op een bestaand beldraad? Dan is het installeren een stuk gemakkelijker dan wanneer er een nieuw beldraad aangelegd moet worden.

Draadloze deurbel?

In plaats van een bedraad systeem is een draadloze deurbel ook een optie. Voordeel is dat er dan helemaal bedrading getrokken hoeft te worden. Let bij de aanschaf van een draadloze bel op het bereik van de zender en de ontvanger. Kies voor een ontvanger op netstroom. Dan hoeft u niet om de zoveel tijd de batterijen te vernieuwen.

De richtprijzen voor een nieuwe deurbel liggen tussen de €15,- tot €65,-, exclusief uurloon.48

Deelnemende elektriciens


1319

Aanvragen behandeld


1101

Uitgevoerde opdrachten


7

Jaar ervaring


Lamp aansluiten

Het aansluiten van een verlichtingspunt is één van de kleinere klussen die een elektrieker dagelijks uitvoert. De elektricien bevestigt eerst de draden uit de centraaldoos op de hang- of plafondlamp. Wilt u de lampen op een andere plaats hangen dan de centraaldoos? Dan trekt de elektricien de draden door in een kabelgoot. Voor de aansluiting van lampen heeft de elektrotechnicus een schakeldraad, nuldraad en een aardedraad nodig. Bij oudere woningen is niet altijd een aardedraad aanwezig. De draden worden aangesloten op de lampen via een kroonsteen.

Het plaatsen van lampen kost ongeveer €3,50 tot €12,50, exclusief uurloon.

Kosten kleine elektriciteitswerken

Heeft u een nieuw stopcontact nodig? De kostprijs voor het vernieuwen begint vanaf €30,-. Een compleet nieuw stroompunt leggen is duurder. Houd dan rekening met een kostprijs tussen de €70,- tot €125,-. Een nieuwe deurbel heeft u al vanaf €15,-. Een draadloze deurbel is het goedkoopste, want dan is er geen bedrading nodig. Bekijk de tabel voor nog meer prijsinformatie voor kleine elektriciteitswerken.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs?

De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk aan de elektriciteitswerken die u wilt laten uitvoeren, het uurloon van de elektriciens en de materiaalkosten. Nieuwe stopcontacten zijn bijvoorbeeld duurder dan vervanging. Er moeten dan meer elektriciteitskabels getrokken worden en daarom zijn de totaalkosten iets hoger.

Wat kosten kleine elektriciteitswerken 2024?

Kleine elektriciteitswerken Gemiddelde kostprijs*
Stopcontact
Plaatsen van een inbouwstopcontact €70,- tot €125,-
Vervangen van een stopcontact €30,- tot €50,-
Stopcontact in meterkast plaatsen €50,- tot €65,-
Deurbel
Draadloze of bedrade deurbel €15,- tot €65,-
Intercom zonder camera €25,- tot €75,-
Intercom met camera €150,- tot €250,-
Installatiekosten per uur €45,- tot €60,-
Lamp plaatsen
Dimknop €5,- tot €12,-
Aan-uit knop €3,50 tot €12,50
Uurtarief elektrieker €45,- tot €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u via het offerteformulier kosteloos offertes aan.

elektrieker voor domotica Beveren

Beveiliging en automatisatie

U wilt natuurlijk ook een veilig gevoel in uw woning. Met een beveiligingssysteem en automatiseringssysteem verhoogt u de veiligheid van uw huis. Wat denkt u bijvoorbeeld van een alarmsysteem met camerabewaking, of het bedienen van uw verlichting met uw smartphone. Zo kunt u de lampen ook aan en uit doen wanneer u niet thuis bent. Met domotica is het zelfs mogelijk om ramen te openen en te sluiten via een app. Of krijg een melding van de inbraakbeveiliging, zodat u direct actie kunt ondernemen.


Domotica aansluiten

Domotica noemt men ook wel huisautomatisering. Domotica houdt in dat u dagelijkse dingen automatiseert. Zoals het openen van uw gordijnen, het vollopen van een ligbad of zelfs het inschakelen van uw lampen. In principe kunt u, door middel van een domoticasysteem, alles in huis automatiseren.

De installatiekosten voor een domoticasysteem door elektriciens zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de kwaliteit van het complete systeem een belangrijke rol, evenals uw keuze voor een bedraad of draadloos netwerk. Een bedraad netwerk kost vaak meer, omdat dit lastiger aan te leggen is. Draadloze domotica is een goedkopere optie, maar kent meer beperkingen.Elektricien nodig voor beveiliging of automatisatie?

Vul het offerteformulier in en ontvang vrijblijvende offertes!

Gratis offertes ontvangenKosten domotica

Huiseigenaren in Beveren laten steeds meer domotica in huis installeren door elektriciens. Belangrijk is dat alles goed geïnstalleerd is. De installatie van domotica in uw gehele woning door elektriciens kost ongeveer €3.850,-. In de prijstabel staat welke elektriciteitswerken de elektricien dan allemaal uitvoert. Wilt u de verwarming bedienen met een app op uw mobiele telefoon? Dit heeft een meerprijs van ongeveer €900,-. Het integreren van een alarm heeft een meerprijs van €1.500,- en een audiosysteem gemiddeld €2.000,-.

Domotica aansluiten kosten 2024

Soort systeem Gemiddelde prijs* Waar zijn de kosten uit opgebouwd?
Elektrische installatie met domotica €3.850,- Geautomatiseerde elektrische installatie met stopcontacten, tv-distributiepunten en datastopcontacten en extra’s in de zekeringkast.
Extra opties
Verwarming koppelen + €900,- Verwarming gekoppeld aan domotica systeem.
Alarm integreren + €1.500,- Alarm geïntegreerd.
Audio + €2.000,- Audio installatie gekoppeld aan domotica systeem.

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Er wordt uitgegaan van een standaard woning met drie slaapkamers of in domoticatermen: een huis met 10 zones en 14 lichtkringen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Parlofonie en videofonie

Als u uw huis of bedrijf extra wilt beveiligen dan is een toegangscontrole door middel van parlofonie en videofonie een goede methode. Parlofonie is een deurtelefoon. Bezoekers bellen aan, waarna u ze vanuit de veiligheid van uw eigen huis of kantoor via een intercomsysteem spreekt. Zo bepaal je zelf op afstand of je de bezoeker voldoende vertrouwt om de deur te openen.

Videofonie kan een nog veiliger gevoel geven. Videofonie werkt op dezelfde manier, alleen heeft u hier ook videobeelden bij. Vanuit uw woonkamer of kantoor ziet u op het beeldscherm wie er bij u voor de deur staat. Met video- of parlofonie vergroot u de privacy en veiligheid in huis.

Tuinbeveiliging met een tuinpoort

Plaats tuinbeveiliging met een tuinpoort om uw woning te beveiligen. Kies bijvoorbeeld voor bewaking met een videofoon. Zo kunt u direct zien wie er voor de poort staat. Nog meer gemak en veiligheid heeft u met een tuinafsluiting dat u op afstand opent en sluit. U hoeft niet naar buiten om de tuinpoort te openen, maar doet dat bijvoorbeeld met een app op uw smartphone of een handzender. Een tuinpoort met een eigen toegangscode is ook een optie. Laat u goed informeren door een elektricien uit Beveren.

Alarmsystemen en camerabewaking

In Beveren zien we steeds meer alarmsystemen met camerabewaking. U heeft de keuze uit allerlei verschillende camera’s. Voordeel van een camerasysteem is dat u zicht heeft op wat er in en rondom uw woning gebeurt. Daarnaast heeft het een afschrikkend effect. Een elektricien installeert moeiteloos allerlei soorten camerasystemen en zorgt ervoor dat het perfect werkt.

Heb ik een vergunning nodig voor camerabewaking?

De regels voor camerabewaking staan in de Camerawet. U mag bijvoorbeeld niet zomaar overal camera’s ophangen. Zo is het verboden om eigendommen van een ander op te nemen. U moet daarnaast altijd een bewakingscamera aangeven bij de overheid.

Keuring

Bij een keuring controleert een elektricien de gehele elektriciteitsinstallatie, licht- en contactpunten en de elektriciteitsdraden in uw woning in Beveren. Een positieve keuring in 25 jaar geldig, daarna moet u uw woning opnieuw laten keuren. Heeft u een negatief keuringsverslag gekregen? Dan is het nodig om de installatie te vernieuwen. Laat daarna een nieuwe elektriciteitskeuring uitvoeren.

Wanneer is een keuring verplicht?

U moet altijd een keuring laten uitvoeren bij de ingebruikneming van de installatie. Ook bij een wijziging, verzwaring of een uitbreiding is een keuring verplicht. Is uw woning eerder dan 1 oktober 1981 gebouwd en wilt u deze verkopen? Dan moet u een elektriciteitskeuring laten uitvoeren. Het keuringsattest heeft u namelijk nodig bij de verkoop.


Hoe werkt een keuring van de elektrische installatie?


Elektriciteitskeuring

De elektriciens bekijken de gehele elektriciteitsinstallatie bij een keuring. Hij begint altijd in de ruimte waar uw elektriciteitskast(en) hangen. U moet het eendraadschema en het situatieschema aan de elektricien geven. Deze schema’s heeft u gekregen bij het plaatsen van de elektriciteitsinstallatie. De elektricien controleert of de elektriciteitskast aan alle voorwaarden voldoet en checkt daarna uw woning.

Op de website van de Vlaamse regering staat meer informatie over de elektriciteitskeuring en wanneer deze verplicht is. Of ga naar belgium.be om meer te lezen over de voorwaarden waar een installatie aan moet voldoen.

Keuring elektriciteit 2024

Keuring Gemiddelde kosten*
Elektrische installatie €125,- tot €175,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen van een keuring, vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Dringend een elektrieker in Beveren nodig?

Heeft u een stroomstoring in huis? Natuurlijk komt dit altijd ongelegen! Gelukkig kunt u gebruik maken van de expertise van een elektricien uit Beveren. U wilt natuurlijk dat de stroomstoring zo snel mogelijk verholpen is.

Maakt u gebruik van onze service? Geef op het offerteformulier dan aan dat het gaat om spoed. Dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld door één van de elektriciens uit Beveren. Hij gaat vervolgens op zoek naar de oorzaak van de stroomstoring en lost dit voor u op. Zo maakt u zo snel mogelijk weer gebruik van uw elektriciteit!

elektriciens Beveren

Elektriciens in de buurt?

Bent u op zoek naar een elektricien bij u in de buurt? Een verstandige keuze! Door te kiezen voor een elektrieker dicht in de buurt, bespaart u op de voorrijkosten. Daarnaast is de elektrieker snel bij u in Beveren ter plaatse voor de elektriciteitswerken.

Heeft u een elektricien en wilt u meer informatie over hoe u voordelig en eenvoudig een elektricien vindt? Lees dan meer informatie op de pagina elektricien gezocht.

Het vinden van een elektrieker is heel eenvoudig via onze offertedienst. U hoeft alleen het offerteformulier in te vullen en krijgt spoedig een aantal scherp geprijsde offertes van elektriciens bij u in de buurt. Dit is geheel zonder verplichtingen en gratis!

Recent aangevraagde offertes

Vervangen van een zekeringkast in Sint-Niklaas
Elektriciteit vernieuwen in Aalst
Elektriciteit leggen in Beveren
Aardingspen plaatsen in Dendermonde
Meterkast aansluiten in Lokeren
Tuinverlichting laten aanleggen in Ninove
Databekabeling plaatsen in Evergem
Overspanningsbeveiliging plaatsen in Geraardsbergen
Stopcontact aansluiten in Oudenaarde
Domotica aansluiten in Deinze

Elektriciens Beveren? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u elektriciteitswerken laten uitvoeren? Schakel dan altijd een elektricien in. U weet dan zeker dat alles op de juiste manier aangesloten wordt. Dit voorkomt kortsluiting en storingen. Ook voor een keuring, plaatsen van stopcontacten of het aanleggen van elektriciteit staan de elektriciens voor u klaar.

Elektriciens in de buurt gezocht en wilt u niet te veel betalen voor de elektriciteitswerken?

Vergelijk dan altijd offertes van meerdere elektriciens in uw regio Beveren. Vergelijk op basis van prijs en voorwaarden en kies eenvoudig en snel de beste elektricien. Vul het offerteformulier in en ontvang snel een aantal aanbiedingen!Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 329 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%
Gratis offertes vergelijken